Hlavní obsah

O Rosickém má jednat i Abramovič

DORTMUND

Napětí kolem přestupu hvězdy Borussie Dortmund a české reprezentace Tomáše Rosického graduje. V pátek měla přijít do Dortmundu konkrétní nabídka Chelsea a víkendových jednání se má zúčastnit přímo prezident londýnského klubu Roman Abramovič. "Nic konkrétního v tuto chvíli říci skutečně nemohu a nesmím. V sobotu může být jasněji nebo i úplně jasno," řekl Právu hráčův manažer Pavel Paska.

Foto: ČTK/EPA

Tomáš Rosický (vlevo) v objetí se spoluhráčem Brazilcem Henriquem Ewerthonem.

Článek

"Už bych chtěl, aby to skončilo a věděl jsem, jestli odcházím nebo zůstávám. Obě řešení přijmu v pohodě. Cítím však, že Chelsea by byla fotbalově krokem kupředu," nechal se slyšet Tomáš Rosický. Zatím trénuje s Borussií a německá média šílí, že by měl chybět v bundesligovém derby se Schalke, které se hraje příští týden. "Nemusí přece odejít hned, variant je spousta," snažil se uklidnit fanoušky Borussie manažer Michael Zorc.

"Prodej Rosického není rozhodně záležitostí příštích hodin," odmítl rezolutně rychlý hráčův odchod další z předních činovníků Dortmundu, Michael Meier.

V nabídce Chelsea by měla figurovat částka 25 mil. eur (820 mil. korun). Borussia by ráda vyšroubovala cenu svého nejdražšího fotbalisty až na 30 mil. eur (960 mil. korun). Dnes už je prakticky jasné, že pokud Chelsea bude skutečně ochotna pohybovat se někde mezi těmito částkami, Rosický bude uvolněn podle jejího přání. Tedy třeba i okamžitě. V Londýně si dobře uvědomují, že do hry by mohli vstoupit další zájemci. Nejčastěji se spekuluje o Juventusu Turín a FC Barcelona.

Lehké to nemá ani Rosický. Bulvární deník Bild přinesl jeho fotografii z tréninku, na níž má v uších sluchátka od walkmana. Trenér Dortmundu Matthias Sammer tvrdí, že to bylo při lehkém výklusu... "Kdy si hráči mohou poslouchat, co chtějí." Jeho někteří kolegové z jiných klubů za to Rosického ostře kritizují a nešetří ani Sammera, který prý něco takového nemůže trpět. "U mne by něco takového nebylo možné. My jsme profesionálové, a ne nějací jedinci, kteří sportují ve svém volném čase," hřímal například trenér Leverkusenu Klaus Augenthaler. "Nechápu to, hráč se přece musí soustředit na to, co dělá," přidal se kouč VfB Stuttgart Felix Magath.

Reklama

Související témata: