Hlavní obsah

Devatenáctiletý brankář Stejskal prodloužil smlouvu se Salcburkem

Salcburk
Aktualizováno

Fotbalový brankář Adam Stejskal prodloužil o tři roky smlouvu se Salcburkem. Pokračovat bude v druholigovém Lieferingu, rezervním týmu rakouských mistrů. Informaci přinesla agentura Sport Invest, která devatenáctiletého hráče zastupuje.

Foto: FC Red Bull Salcburk

Adam Stejskal (vpravo) prodloužil o tři roky smlouvu se Salcburkem. Vlevo Christoph Freund, sportovní ředitel FC Red Bull.

Článek
Fotogalerie

Adam Stejskal přišel do Salcburku před třemi lety z Brna. "Dva roky jsem pravidelně chytal za osmnáctku, minulou sezonu už jsem chodil na lavičku B-týmu, kde jsem se teď na jaře stal jedničkou a odchytal skoro všechno. S novou tříletou smlouvou jsem pochopitelně moc spokojený, je pro mě především potvrzením zájmu ze strany klubu. Snad i já jsem naplnil očekávání, která ode mě v Salcburku měli," říká mladík v tiskové zprávě.

V minulém ročníku pomohl Lieferingu k druhému místu ve druhé rakouské lize. "Jsem hlavně rád, že jsem začal pravidelně chytat dospělý fotbal, což je obrovský rozdíl proti mládežnickému," konstatuje Stejskal. "V áčku jsou dva stabilní gólmani a s nimi jeden starší a zkušenější mentor. A v béčku jsme teď dva brankáři. Na přípravu bych měl jít na pár tréninků s áčkem, ale dál bych měl hlavně chytat za Liefering," avizuje mládežnický reprezentant.

Foto: Sport Invest

Adam Stejskal úřaduje v brance Salcburku.

Slacburk se proslavil svou koncepcí a skvělou mládežnickou akademií. "Když se jeden z gólmanů zranil, tak jsem chodil měsíc trénovat s áčkem a pak na předzápasové tréninky s béčkem. Jinak jsem ale trénoval hlavně s béčkem. V Salcburku se hodně dbá na systém, už od patnáctek se hraje podobně, máme podobné tréninky, stejné principy, takže pro nás není problém pendlovat mezi týmy a rychle tam zapadnout. Každý hráč si tam rychle zvykne a cítí se dobře," líčí Stejskal.

Jinak mladík prožívá celkem perné léto. "Byl jsem na seznamovacím kempu národního týmu do 21 let. V pondělí jsem udělal maturitu na gymnáziu v Praze, kde jsem studoval dálkově. Z toho mám obrovskou radost. Teď týden dovolené a 17. června bych měl začínat výkonnostními testy v Salcburku," usmívá se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články