Hlavní obsah

Jankulovski: Juventus nebo Inter? To je jedno

UDINE

"Jsem v Udine spokojený, ale přece jen bych rád do velkého klubu. Chci bojovat o titul," nechal se v magazínu Football Italia slyšet český fotbalista Marek Jankulovski. Jméno šestadvacetileté opory Udinese i národního týmu je často spojováno s Juventusem. Zájem má také milánský Inter, a tak je pravděpodobné, že Jankulovski změní v létě dres.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Jankulovski patří k oporám reprezentace i italského Udine.

Článek

"Udinese splnilo to, co jsem očekával. Mohl jsem zde naplnit ambice a ukázat své kvality. Jsem tu opravdu šťastný," uvedl odchovanec Baníku Ostrava. "Ale jako každý, i já chci do velkého týmu. Juventus nebo Inter, to už je mi jedno," dodal.

Jankulovski začínal na Apeninském poloostrově v dresu Neapole, pak přestoupil do Udine, kde má smlouvu až do roku 2006. Stále častěji se však hovoří o tom, že ji nedodrží a v létě přestoupí. Koneckonců v Juventusu ho doporučila největší hvězda 'Staré dámy' a spoluhráč z reprezentace Pavel Nedvěd.

Stabilní člen národního týmu je velmi dobrým zbožím. Je totiž dokonalým univerzálem, schopným hrát na mnoha pozicích záložníka i obránce. Sám ovšem preferuje levou stranu.

"Rozhodne se ve druhé části sezóny. A samozřejmě pak i na evropském šampionátu. Pokud se mi bude dařit, bude to určitě mít i vliv na moji další kariéru," je si Jankulovski jist. Ostatně, svá slova naplnil již o víkendu. Po jeho trefě si Udinese odvezlo bod z Říma za remízu 1:1 s tamním AS.

Reklama

Související témata: