Hlavní obsah

Rosický se červenal, Koller kopal do země

DORTMUND

Zoufalství fotbalistů Borussie Dortmund pokračuje. Ve vypjatém domácím utkání se Schalke před rekordní návštěvou 83 tisíc diváků podlehly vestfálské 'vosy' 0:1. České hvězdy Dortmundu Tomáš Rosický i Jan Koller se na katastrofě výrazně podílely - Rosický byl poprvé v bundeslize vyloučen, Koller zase premiérově neproměnil penaltu.

Foto: ČTK

Janu Kollerovi se po utkání moc dobře nespalo. Dortmund prohrál a on neproměnil penaltu.

Článek

Rosický šel ven tři minuty po žluté kartě. "Rudo před očima jsem neměl," bránil se, i když jeho zákrok na Kobiašviliho vypadal, jako by chtěl protihráče vymazat z trávníku... "On to přihrál, i když na žlutou to bylo. Kdybych ho chtěl trefit, doletěl by až na lavičku. Takové zákroky občas dělal náš bývalý kapitán Jürgen Kohler, aby mužstvo pozvedl. My jsme to potřebovali," dodal Rosický, který sudímu vyčítal hlavně první žlutou kartu.

Po utkání prý řekl, že arbitr Fandel pískal neuvěřitelnou 'sračku'. "Ježíšmarjá, takhle jsem to neřekl! Pouze jsem konstatoval, že tak neuvěřitelně špatný výkon jsem dlouho neviděl. Vždyť vymyslel penaltu proti Schalke, pak dvě jasné neodpískal, na mne a Wörnse. Navíc nevyloučil Poulsena za faul na Ewerthona... Prostě hrůza," kroutil hlavou reprezentační záložník.

Vynadáno prý nedostal

Trenér Sammer Rosickému za první červenou kartu v jeho bundesligové kariéře nevynadal. "Jen mi řekl, že bych měl zachovat chladnou hlavu," poznamenal Rosický. Čeká ho nejspíše jednozápasový distanc od disciplinární komise. Klub jej nepotrestá.

Po utkání to slízl i Koller. "Dva cizinci, jeden nedá penaltu a druhý je vyloučený. Nejen tady jsou v takové situaci cizinci první na ráně," klopil oči Rosický. "Musíme to zkousnout," přidal se Koller.

Domácí nedali v utkání dva pokutové kopy, po Kollerovi kopal patnáct minut před koncem i Frings. Český dlouhán si míč na značku postavil míč v 9. minutě. "Kopl jsem do země a bylo to," vysvětlil Koller první zahozenou penaltu v soutěži. "Byl to hrozný pocit," dodal zkroušeně.

Reklama