Hlavní obsah

Za vběhnutí na trávník doživotní zákaz

LONDÝN

Doživotní zákaz vstupu na stadión v Leicesteru si vysloužil jeden místní fotbalový fanoušek. Osmatřicetiletý Andrew Price vběhl během nedělního utkání anglické fotbalové ligy mezi domácím celkem a Aston Villou na trávník a pokusil se napadnout brankáře Leicesteru Iana Walkera.

Foto: Internet

DEFAULT TITLE

Článek

Leicester dostal v neděli od fotbalistů Aston Villy výprask 0:5 a Price zřejmě výkon domácího brankáře Walkera natolik rozčílil, že neváhal vřítit se na trávník a pořádně mu to vytmavit. Walker se ale nenechal zaskočit a při pokusu vystrčit rozlíceného fanouška za pomezní čáru srazil Price na zem.

Za to mu později dokonce hrozil postih, ale fotbalová asociace se jej nakonec rozhodla nepotrestat. Flastr naopak vyfasoval Price. Vedení Leicesteru v pondělí vydalo prohlášení, dle kterého je Priceovi doživotně zakázán vstup na Walkers Stadium. Zákaz platí nejen pro fotbalová utkání, ale i pro všechny mimosportovní akce na stadiónu. Navíc je Price v šetření policie.

Nic nepomohlo ani Priceovo vyjádření lítosti. "Nevím, proč jsem to udělal. Chci se omluvit klubu, manažeru Micky Adamsovi, Ianu Walkerovi a všem hráčům. Byla to hloupost a je mi to líto." Zároveň popřel, že by Walker měl v úmyslu mu ublížit. "Začal mne vystrkovat ven z trávníku, ale já se nechtěl nechat," řekl k tomu Price. "On mi neublížil."

Reklama

Související témata: