Hlavní obsah

Prodej Slovanu zkrachoval, Chovanec zůstává v Příbrami

BRATISLAVA

Někdejšímu lodivodovi české fotbalové reprezentace Jozefu Chovancovi se zavřely dveře do bratislavského Slovanu. Německý podnikatel Daniel Jammer se nedohodl se současným vedením nejslavnějšího slovenského týmu na jeho koupi. Chovancův příchod k mužstvu, který byl oznámen již v polovině ledna, přitom záležel právě na této dohodě.

Článek

Chovance vývoj příliš nezaskočil. "Od začátku jsem tvrdil, že jsem pouze předběžně domluven s panem Jammerem. Pokud by Slovan získal, tak jsem o práci ve Slovanu uvažoval. K žádnému podpisu smlouvy ovšem nikdy nedošlo, také oznámení o mém nástupu do funkce na nedávné tiskové konferenci bylo předčasné," řekl Chovanec.

Jammer jednal s vedením Slovanu tři měsíce. V pondělí večer byl podpis smlouvy na spadnutí, ale mnohahodinové rozhovory nakonec k cíli nevedly a vše se odložilo na dnešek. Zástupci zadluženého klubu však nepřišli na dnešní závěrečné setkání a překvapený Jammer se jim ani nemohl dovolat.

Zabouchnuté dveře

Německý podnikatel chtěl vrátit Slovanu zašlou slávu a postavit jej z dluhů opět na nohy. Chtěl přivést nového kouče, přebudovat hráčský kádr a obnovit pravidelné vyplácení mezd. "Jsem toho názoru, že jsem využil všech možností," prohlásil a dodal, že po dnešku za celým kontraktem definitivně "zabouchl dveře".

Mluvčí Slovanu Karol Pálka se ale bránil tvrzením, že vedení Slovnaftu nemělo nejnovější verze smluv k dispozici. "Smlouvy jsme neměli, nemohli jsme si je přečíst. Přece jsme nemohli přijít rovnou je podepsat," řekl. Jammer připustil, že v naposledy dohodnuté verzi smlouvy udělal malé změny, zároveň do nich prý ale také zahrnul požadavky druhé strany.

I další Chovancův osud tak zůstává spjat s Příbramí, kde po působení na trenérské lavičce vykonává funkci sportovního šéfa.

Reklama

Související témata: