Hlavní obsah

Sir Alex pod palbou

MANCHESTER

Alex Ferguson, šedá eminence Manchesteru United, zažívá těžké časy. Pozice nejslavnějšího fotbalového manažera a trenéra světa je v posledních dnech pod neustálými výpady jeho nepřátel a je údajně velkým otazníkem, zda Ferguson na své židli vydrží. Fergusonovi jdou po krku největší akcionáři Manchesteru, kteří se s ním soudí o dostihového koně.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Irští dostihoví manažeři a milionáři John Magnier a John Paul McManus jsou majiteli společnosti Cubic Express, která vlastní 25 procent fotbalového klubu Manchester United. Magnier i McManus rovněž vlastní několik dostihových koní a jeden z nich, úspěšný plemenný hřebec Rock of Gibraltar je tím jablkem sváru mezi nimi a Fergusonem.

Rock of Gibraltar byl kdysi velkorysým darem pro Fergusona a na dráze dokonce běhal v jeho barvách. Kouč nyní proto logicky uplatňuje nároky na část peněz z připouštěcích poplatků plemenného hřebce, které činí 65 000 eur za jednu klisnu. Majitel hřebčína Magnier však nyní tvrdí, že se jeho darování vztahovalo pouze na dostihy.

Někdo se ho snaží vystrašit

Mezi oběma kohouty tak nyní probíhá soudní pře a Magnier otevřeně vyhlásil Fergusonovi válku. Jako jeden z vlastníků čtvrtiny akcií Manchesteru United se dokonce nedávno postavil proti tomu, aby mu byla v klubu prodloužena smlouva. Dnes se zase v britských médiích nechal slyšet, že by na jeho místě rád viděl současného manažera Celtiku Glasgow Martin O´Neilla.

Manchester sice s Fergusonem minulý týden smlouvu i přesto o rok prodloužil (nyní platí do roku 2006), ale slavný kouč je přesto roztrpčen z kampaně, která je proti němu vedena. Po sobotní výhře United nad  Southamptonem dokonce řekl, že se on i jeho rodina cítí být ohroženi. V televizním rozhovoru vylíčil, jak byl jeho syn Jason nucen volat policii poté, co mu někdo vykradl poštovní schránku, rozházel odpadky před domem a zpozoroval cizí osoby v zahradě.

Fanoušci stojí za Fergusonem

"Je nesmírně vyčerpávající čelit tomu tlaku, který je momentálně vůči mé osobě veden. Jsem v klubu přes sedmnáct let a nikdy za celou dobu po mně nikdo nešel tak, jako v poslední době," postěžoval si.  "Vše by mělo zůstat v osobní rovině a ne aby se to dotýkalo klubu. Není to jednoduché," dodal.

Fanoušci Manchesteru stojí pevně za Fergusonem, a fanklub dokonce vyzval všechny příznivce, aby se při návštěvách dostihových mítinků všemožně snažili znemožnit úspěchy koní z irského hřebčína patřícího Magnierovi. Radikální fandové jsou podle informací z internetu dokonce odhodláni házet koním pod nohy fotbalové míče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články