Hlavní obsah

Podepsáno, Čech patří definitivně Chelsea

RENNES

Poslední formální krok, který chyběl v transferu brankáře Petra Čecha z francouzského Rennes do londýnské Chelsea, je vyřešen. V pátek dorazila do Francie požadovaná bankovní garance Chelsea a nic tak nebránilo tomu, aby smlouva o přestupu byla podepsána. Jedenadvacetiletý gólman bude oblékat dres anglického klubu od 1. července.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

"Jsem rád, že přestup je nyní definitivní. To, co se před čtrnácti dny dohodlo ústně, bylo nyní stvrzeno i písemně. Petr se tak od léta stane na pět let hráčem londýnského celku," řekl ČTK hráčův agent Pavel Zíka.

Kluby sice neoznámily výši přestupové sumy, ale v zákulisí se spekuluje o třinácti miliónech eur (více než 400 miliónů korun). "Jsem především rád, že Chelsea udělala tak vstřícný krok a dala najevo, že o mě stojí. To bylo pro mě hodně důležité," řekl Čech při dojednání smlouvy.

Jeho přestupu do Anglie předcházelo dlouhé jednání, které dvakrát málem skončilo krachem. Chelsea se poprvé ozvala s oficiální nabídkou před měsícem, ale Rennes dlouho tlaku bohatého klubu, jehož vlastníkem je ruský miliardář Roman Abramovič, odolávalo.

Zástupci Rennes se snažili přestupová jednání odsunout na léto, zatímco Chelsea chtěla českého reprezentačního brankáře okamžitě.

Reklama

Související témata: