Hlavní obsah

Baroš je fit a chce aspoň na lavičku

Český fotbalový dravec Milan Baroš se znovu těší na kořist. Po pětiměsíční léčbě zlomené nohy už je fit a o víkendu chce při utkání Anglického poháru s Portsmouthem sedět alespoň na lavičce Liverpoolu. "Sezóna bude ještě dlouhá. Chci hrát a pomoci týmu. Navíc v létě je evropský šampionát," řekl dvaadvacetiletý útočník.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Milan Baroš (vpravo) v reprezentačním dresu.

Článek

Baroš si ještě ve čtvrtek zahraje v dresu rezervy. Právě v tomhle utkání chce přesvědčit trenéra Gérarda Houlliera, že už s ním může počítat. "Jsem připraven. Možná potřebuju ještě to jedno utkání za rezervu," ohlásil rodák z Vigantic, který právě v náhradním týmu Liverpoolu odehrál minulý týden vůbec první zápas od zářijového zranění.

"Podmínky nebyly zrovna ideální, proto to byl obtížný zápas. Ale zranění se neozývalo, bylo to v pohodě. To je velmi důležité," vrátil se k utkání Baroš a dodal: "Už tři týdny trénuji naplno a cítím se mnohem lépe."

Baroš věří, že se dostane do formy, kterou měl před zraněním. To mu nešťastným zákrokem způsobil někdejší spoluhráč Markus Babbel, kterého Liverpool zapůjčil do Blackburnu. "Bylo to vůbec mé první vážné zranění v kariéře, takže jsem to prožíval poprvé. Každý den jsem chodil cvičit nebo plavat a udržoval se tak v kondici," popsal Baroš svůj program.

"Je dobře, že už je to za mnou. Každý hráč chce hrát, a proto to bylo těžké období. Ale teď už se cítím opravdu fajn," zakončil reprezentační forvard.

Reklama

Související témata: