Hlavní obsah

Šmicer věří, že ve Francii unikne operaci

PRAHA

Od loňského léta trápila fotbalistu Liverpoolu Vladimíra Šmicra achillovka na pravé noze. S přetrvávajícími potížemi si nikdo pořádně nevěděl rady, a tak fotbalista Liverpoolu Vladimír Šmicer zamířil na doporučení trenéra Houlliera do Francie. Ve víře, že ho tam dají dohromady a nebude muset podstoupit operaci.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu.

Článek

V tréninkovém centru Claire Fontaine nedaleko Paříže by měl pobývat dva až tři týdny. "Zatím je předčasné dělat nějaké prognózy, ale mám z toho dobrý pocit," říká český reprezentant. Každý den absolvuje od rána nejrůznější procedury, které zahrnují speciální cvičení i masáže. "Večer si pak akorát dojdu na jídlo, padnu do postele a koukám na televizi."

Potíže s achillovkou má už od loňského léta. "Ale chytlo mě to už někdy před dvěma lety. Tenkrát to spravila injekce. Jenže v srpnu noha začala bolet znovu. "Hrát se s tím dalo, po pár minutách jsem tu bolest vždycky překonal. Ale zhoršovalo se to, v prosinci a lednu už to nešlo vydržet. Kdybych to šponoval dál, mohl jsem si achillovku i urvat," vysvětluje Šmicer, proč se rozhodl k radikálnímu řešení.

Nechce přijít o EURO

Doktoři v Anglii prý hovořili o nezbytné operaci, na kterou se hráči vůbec nechtělo. "Kdybych na ní šel, přišel bych o EURO, sezóna by pro mě skončila a bylo by po všem," tvrdí třicetiletý fotbalista. Proto dal na doporučení francouzského kouče Liverpoolu Gerarda Houlliera, jenž svého svěřence nasměroval na vyšetření do Paříže.

"No a doktoři mě pak poslali do Claire Fontaine, které je vzdáleno asi čtyřicet kilometrů. Je to takové velké tréninkové centrum, kde se připravuje i francouzský nároďák."

Vzpomněl si i Nedvěd

Houllier se o zdravotní stav Šmicra dost zajímá, během čtyř dnů už dvakrát telefonoval lékařům a vyptával se na nejrůznější podrobnosti. "Denně si voláme i s Milanem Barošem a Páťou Bergrem. Ten mi telefonoval ještě chvíli před zápasem s Chelsea," prozrazuje ofenzívní záložník.

Vzpomněl si na něj i kapitán reprezentace Pavel Nedvěd. "Říkal, že se mnou někde četl rozhovor a prý jsem mluvil dost smutně. Tak mě chtěl povzbudit."

Před pár dny konzultoval svůj zdravotní stav i s koučem národního týmu Karlem Brücknerem. "Chtěl mi pomoci, nabízel, že zařídí vyšetření u specialisty v Čechách, ale to dost dobře nešlo, protože jsem zaměstnancem Liverpoolu. Musím plnit jejich rozkazy, oni mě platí," usmívá se Šmicer.

Reklama

Související témata: