Hlavní obsah

Čech proti Itálii nenastoupí, je zraněný

Český reprezentační brankář Petr Čech nedochytal za Rennes sobotní utkání francouzské ligy, ve kterém si nepříjemně poranil loket. Po zápase s Lens dokonce dostal sádru a asi jej čeká až měsíční nucená pauza. Nezúčastní se proto středečního přípravného utkání českého národního týmu v Itálii. Nahradit by jej měl Antonín Kinský z ruského Ramenskoje.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Čech se zranil v prvním poločase ligového utkání v Lens. "Někdy v pětadvacáté minutě jsem likvidoval střelu domácích. Nepodařilo se mi ji však vytlačit a míč mířil do naší branky. Dopadl jsem na zem a chtěl se rychle zvednout, protože se dal balón ještě ve vzduchu chytit. Jak jsem se zvedl na rukou, loket levé ruky mi vyjel do strany. Cítil jsem obrovskou bolest. Bohužel míč navíc skončil v síti," vyprávěl deníku Právo smutně Čech.

Lens nakonec zápas vyhráli brankou v závěru, ale to už Čech na trávníku nebyl. "Po ošetření jsem cítil, že je zle a musel jsem po pár minutách střídat. Podle prvního vyšetření mám zhmožděný loketní kloub, povolené vazy a skříplý nerv. Zlomené to snad není, ale v pondělí po poledni jdu na podrobné vyšetření. Bohužel nestihnu ani vyhlášení Fotbalisty roku. Snad moje marodění nebude delší, než tři týdny, jak mi řekli podle prvního odhadu," dodal gólman.

Reklama

Související témata: