Hlavní obsah

Fotbalista léčil modřinu pijavicemi

NORIMBERK

Slovenský fotbalista ve službách německého Norimberku Samuel Slovák si z pondělního utkání odnesl obrovskou modřinu. Zdálo se, že si několik zápasů nezahraje, ale díky netradičnímu nápadu klubového lékaře už znovu může na hřiště. Zdravotník se rozhodl hematom vyléčit pijavicemi. A ty odvedly opravdu dobrou práci...

Článek

"Když mi to lékař oznámil, jenom jsem vyvalil oči. Věděl jsem, že takovýto způsob léčby existuje, ale ještě nikdy jsem ho na vlastní kůži nevyzkoušel. Lékař však trval na tom, že tak velký hematom dokáží odstranit pouze tyto potvory," řekl listu Šport 28letý Slovák.

Fotbalista vyfasoval pět pijavic, které si musel přiložit na ránu. Jako pravý kamarád se zachoval jeho 21letý spoluhráč z Norimberku i slovenské reprezentace Róbert Vittek, který mu při 'operaci' asistoval. Léčba trvala několik desítek minut.

"Poté co se pijavice napily, z nohy odpadly. Sbírat je ze země rovněž není nic příjemného. Dají se použít několikrát, takže jsem je odnesl ve sklenici lékaři," dodal Slovák.

Ačkoli se fotbalista pijavic nejdříve štítil, nakonec si jejich práci pochvaloval. Když si v pondělí přivodil zranění, hrozilo, že si několik zápasů nezahraje. Díky netradičním léčebným metodám ale patrně stihne už nejbližší páteční souboj.

Reklama

Související témata: