Hlavní obsah

Obětuje Chelsea 140 miliónů za Beckhama?

LONDÝN

Roman Abramovič, ruský majitel fotbalového klubu Chelsea Londýn, si brousí zuby na další velkou rybu pro svůj tým. A tentokrát nejde o nikoho menšího než modlu fotbalové Anglie Davida Beckhama. Abramovič je prý ochoten současnému zaměstnavateli anglické hvězdy Realu Madrid v létě nabídnout přes 140 miliónů liber (skoro sedm miliard korun).

Foto: REUTERS

Vrátí se Beckham do Anglie?

Článek

Právě na 140 miliónů liber je totiž stanoveno "výplatné" ze smlouvy s Realem Madrid. Samotný Beckham nedávno v anglickém tisku přiznal existenci této klauzule ve své smlouvě se španělským velkoklubem. Real přitom za záložníka Machesteru United zaplatil "pouhých" 25 miliónů liber.

Chelsea podle anglického tisku k zájmu o Beckhama inspirovaly poslední události kolem jeho angažmá ve Španělsku. Podle kuloárových informací kapitán anglické reprezentace neobnovil pronájem svého domu, zrušil zapsání syna Brooklyna do privátní anglické školy pro příští rok a propustil svého tlumočníka.

Navíc musí čelit nářkům své ženy Victorie, která ve Španělsku není spokojena a ráda by své děti vychovávala spíše na rodinném zámečku v Hertfordshire. Po čtvrtečních bombových útocích v Madridu navíc zesílily její starosti o bezpečnost dětí a manžela.

Do karet hraje Abramovičovi i fakt, že do Chelsea přivedl jako nového šéfa pro hráčské záležitosti Peter Kenyona. Ten předtím dlouhá léta pracoval ve stejné funkci pro Machester United a s Beckhamem jej údajně pojí přátelské vztahy.

Reklama

Související témata: