Hlavní obsah

Vyřazení z kádru? Nesmysl, říká Týce z Mnichova 1860

MNICHOV

Záložník Roman Týce popřel informace německých médií, že jej trenér Mnichova 1860 Falko Götz byl vyřadil z kádru. Kouč měl takto reagovat na Týceho zbytečné vyloučení ve víkendovém utkání s Brémami, podle agentury SID českému reprezentantovi zakázal účast na trénincích a nařídil individuální přípravu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Týce přichází na reprezentační sraz před přátelským utkáním s Kanadou.

Článek

Týce se neovládl ve 22. minutě víkendového zápasu s Brémami a po faulu Franka Baumanna se po kapitánovi Werderu ohnal loktem. Za to byl okamžitě vyloučen a oslabený Mnichov 1860 pak vedoucímu celku soutěže podlehl 0:2. Vzápětí dostal od disciplinární komise třízápasový distanc.

Německá média citovala Götze, podle kterého je vyřazení z kádru v dané situaci pochopitelným krokem. "Potřebuji jenom hráče, kteří se plně identifikují s klubem. Pokud to někdo nerespektuje, bude sedět na lavičce nebo na tribuně," řekl kouč. Vedle Týceho měl stejným způsobem potrestat i obránce Torbena Hoffmanna.

Týce ovšem v rozhovoru s ČTK jen nechápavě kroutil hlavou. "Že by mě vyřadili z mančaftu? To vůbec není pravda," dementoval informace Týce.

"V pondělí jsme se s trenérem společně bavili a on mi jen řekl, ať si ve středu a ve čtvrtek od všeho odpočinu a připravuju se sám s tím, že se mám v pátek hlásit zpátky. Tak jsem ho poslechl, dnes jsem už normálně trénoval s týmem. A tak to také zůstane," vysvětloval.

Reklama

Související témata: