Hlavní obsah

Juventus je ze hry o titul, ví Nedvěd

TURÍN

Fotbalisté Juventusu v nedělním utkání italské ligy nestačili na AC Milán, v ostře sledovaném souboji podlehli doma 1:3. 'Stará dáma' tak inkasovala další direkt po osmifinálovém vyřazení z Ligy mistrů. V tabulce Serie A tak klub, jehož dres obléká i nejlepší fotbalista Evropy Pavel Nedvěd, ztrácí na vedoucí 'rossoneri' již devět bodů.

Článek

Právě Nedvěd a jeho spoluhráč Gianluigi Buffon již připouštějí, že Juventus je ze hry o titul. "Všechno se to během několika měsíců rozpadlo. Nebyla to špatná sezóna, ale teď jsme ze hry v lize i v Evropě," posteskl si v magazínu Football Italia gólman Buffon.

PROHLÉDNĚTE SIStatistiky italské ligy

Juventus svedl s Milánem statečný duel, jenže červenočerní mají v posledních utkáních skvělou formu. O tom se koneckonců přesvědčila i pražská Sparta, která si ve středu v Lize mistrů odvezla ze San Sira porážku 1:4. "V první půli jsme hráli dobře, ale nevyužili jsme naše příležitosti," viděl příčinu prohry Buffon.

"Dělali jsme, co se dalo, ale nestačilo to," smutně poznamenal Nedvěd. "Titul se nám nyní hodně vzdálil. Bude to pro nás velmi obtížné, ne-li nemožné jej získat," usoudil český záložník, proslavený svou bojovností. Nedvěd dodal, že nyní hráči Juventusu myslí především na finále Italského poháru. První kolo souboje s Laziem se odehraje ve středu v Římě.

Reklama

Související témata: