Hlavní obsah

Nedohrané derby rozpoutalo v ulicích Říma peklo

ŘÍM

Potyčky a násilí, kvůli nimž bylo ve 49. minutě předčasně ukončeno nedělní římské derby mezi fotbalisty AS a Laziem, se pak přenesly do ulic italské metropole. Při střetech nebyl nikdo vážně zraněn. Ligový zápas se nedohrál kvůli falešné zprávě o úmrtí malého chlapce před stadionem, po níž na tribunách vzplály plameny a vypukly rvačky.

Článek

Fámu ve čtvrté minutě druhého poločasu přímo na hrací plochu přinesl jeden z fanoušků. Všichni aktéři zápasu se pak ve středovém kruhu radili o dalším postupu.

Řada z nich zpočátku nevěděla, co se děje. "Já ani moji spoluhráči jsme nevěděli, o co jde. Až  Francesco Totti nám vysvětlil, že nehrajeme, protože umřel chlapec," řekl obránce Lazia Massimo Oddo.

Římská policie sice informaci popřela, nepokoje v ochozech to však již nezastavilo. Rozhodčí Roberto Rosetti proto zápas přerušil a po patnácti minutách bylo utkání na stadionu, na který vnikal slzný plyn, definitivně ukončeno.

"Byl jsem přesvědčen, že není možné hrát. Mluvil jsem s mnoha lidmi, kteří byli na trávníku, a vybral jsem to nejlepší řešení," uvedl v rozhovoru pro agenturu ANSA šéf ligy Adriano Galliani. Ten se obával především invaze diváků na hrací plochu, a proto rozhodl o odložení zápasu, který byl přerušen za bezbrankového stavu. Nový termín utkání zatím není znám.

Nedělní události vyšetřuje policie. "Musíme zjistit, jak se to stalo. Falešná informace tohoto typu může způsobit velké škody," uvedl římský policejní prefekt Nicola Cavaliere.

Reklama

Související témata: