Hlavní obsah

Vyhodit trenéra by Chelsea stálo 8 miliónů liber

LONDÝN

Pokud vedení fotbalové Chelsea propustí trenéra Claudia Ranieriho před vypršením smlouvy, může se italský kouč těšit na skutečně "zlatého padáka". Podle britských médií má ve smlouvě klauzuli, která mu zajišťuje v případě vyhazovu odstupné v rekordní výši osmi milionů liber (přes 393 miliónů korun).

Článek

Ranieri, o jehož odvolání se navzdory úspěchům londýnského klubu hovoří stále častěji, má na Stamford Bridge smlouvu až do roku 2007. Díky kontraktu, který s ním uzavřel před dvěma lety nedávno odstoupivší předseda klubu Ken Bates, vydělává 50 tisíc liber týdně (téměř 2,5 milionu korun).

V médiích se neustále objevují informace, že Ranieriho v létě vystřídá ve funkci kouč anglické reprezentace Sven-Göran Eriksson. Dalším vážným adeptem na místo na lavičce Chelsea má být trenér Bayernu Mnichov Ottmar Hitzfeld.

Italského lodivoda už tyto spekulace unavují a vyzval vedení Chelsea, aby se k otázce trenéra vyjádřilo. "Měli by říct, že jsou to všechno nesmysly. Doufám, že mužstvo tyhle dohady neovlivní," řekl Ranieri před dnešním ostře sledovaným duelem s Arsenalem v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů. "Ale jak už jsem řekl: důležitá je Chelsea, ne Ranieri," dodal pro televizní stanici Sky TV.

Bývalý trenér Valencie a Atlétika Madrid čelí zvýšenému tlaku od loňského příchodu nového majitele. Ruský miliardář Roman Abramovič koupil Chelsea za 140 milionů liber a postupně nakoupil hráče za dalších více než sto milionů. Mimo jiné získal českého brankáře Petra Čecha, který přijde v létě z Rennes.

Hráči za Ranierim stojí. "Každý z nás mu hodně dluží, proto dneska chceme nad Arsenalem zvítězit kvůli němu. Odvedl fantastickou práci - koupil výborné hráče a složil tým tak, že je v něm vynikající atmosféra. Tréninky s ním si užíváme," postavil se před derby v Lize mistrů za trenéra kapitán John Terry.

Reklama

Související témata: