Hlavní obsah

Vražda sekretáře svazu otřásla srbským fotbalem

BĚLEHRAD

V Srbsku a Černé Hoře se o tomto víkendu neodehraje ani jedno z utkání nejvyšší fotbalové soutěže. V pátek byl totiž zavražděn generální sekretář fotbalového svazu Branko Bulatovič. Neznámý útočník ho v sídle svazu střelil zezadu do hlavy. Bulatovič zemřel v nemocnici deset minut po jedenácté hodině večer.

Foto: Novinky s použitím fsj.co.yu

Generální sekretář fotbalového svazu Srbska a Černé Hory Branko Bulatovič.

Článek

Motiv atentátu není znám. Podle agentury AP, která se odvolává na zdroje ze svazu, by za ním mohla stát "fotbalová" mafie, jejíž členové jsou podezřelí z ovlivňování výsledků ligových zápasů. Bulatovič ihned po útoku upadl do kómatu a jeho stav byl kritický.

Policisté mají údajně velmi detailní popis střelce, kterým má být zhruba čtyřicetiletý muž. Kvůli atentátu na významného funkcionáře byly už v pátek odloženy všechny víkendové zápasy v lize. Otazník visí i nad startem národního týmu v přípravě s Norskem.

Poslední rozloučení s Bulatovičem se podle informací svazu uskuteční v pondělí ve 13:00 hod. v hlavním sále bělehradské radnice. Zavražděný sekretář pak bude téhož dne pohřben na Novém hřbitově v Bělehradě.

Reklama