Hlavní obsah

Plašil pomohl Monaku aspoň k bodu

MONAKO

Jeden z favoritů francouzské nejvyšší fotbalové ligy se notně potrápil doma s fotbalisty Ajaccia, kteří se pohybují ve spodní části tabulky. Monako zachránilo v zápase alespoň bod brankou v páté minutě nastaveného času. Na 3:3 srovnal Pršo. Jednu branku domácích vstřelil Jaroslav Plašil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaroslav Plašil na reprezentačním srazu.

Článek

Monaku se vůbec nevyvedl první poločas, ve kterém třikrát inkasoval. Pět minut po přestávce snížil Nonda. Za čtvrt hodiny přišla kontaktní branka českého fotbalisty. Vyrovnání však přišlo až v poslední chvíli.

Monako se sice probojovalo do čela francouzské ligy, ale Lyon, ztrácející bod, má zápas 31. kola proti Marseille teprve před sebou. Ajaccio zůstalo v tabulce šestnácté.

v dalším utkání Lyon prohráli doma s Marseille 1:2 a v čele francouzské ligy tak před nimi zůstal celek Monaka. V sestavě Marseille se dnes ještě neobjevil Štěpán Vachoušek, který se stále zotavuje po zranění kolena, ani obránce Rudolf Skácel.

Výsledek - 31. kolo:
Monako - Ajaccio 3:3
(50. Nonda, 65. Plašil, 90. Pršo - 36. a 42. Robin, 25. Loko).
Lyon - Marseille 1:2
(18. Luyindula - 5. Drogba, 84. Meriem).

Manchester vyřadil Arsenal

Manchester United připravil Arsenal o šanci, že by mohl vyhrát nejstarší klubovou soutěž - Anglický pohár - třikrát za sebou. Londýnský celek s velkým náskokem vede ligu, ale v poháru mu stop vystavil záložník Paul Scholes. Ve 32. minutě totiž po akci Ryana Giggse vstřelil na vyprodaném stadionu v birminghamském Villa Parku jediný gól očekávaného duelu.

Na zápas dvou ostrovních rivalů přišlo 42 tisíc fanoušků a zpočátku jim lepší podívanou nabídli fotbalisté Arsenalu. Největší ze tří šancí měl Brazilec Edu, ale míč odražený od břevna do sítě Manchesteru nedopravil. Londýnský tým v zápase hned třikrát trefil tyč nebo břevno.

Rozhodující chvíle přišla po půlhodině hry: Gary Neville poslal Giggsovi milimetrovou přihrávku, velšský útočník našel Scholese a ten se nemýlil. Manchester vyhrál 1:0 a na finálového soupeře si počká do neděle, kdy se utkají Sunderland s Millwallem. O majiteli poháru se rozhodne 22. května v Cardiffu.

Chelsea vydřela výhru v Tottenhamu

Fotbalisté Chelsea vyhráli dnes v lize v Tottenhamu, ale hodně se na to nadřeli. O jejich vítězství totiž rozhodl jediný gól, který dal krátce před koncem poločasu Jimmy Floyd Hasselbaink. Londýnský klub díky tomu stáhl v tabulce náskok vedoucího Arsenalu na čtyři body.

Výsledky - 34. kolo:
Fulham - Birmingham 0:0, Middlesbrough - Bolton 2:0
(10. vlastní Nolan, 51. Greening)
Newcastle United - Everton 4:2
(52. a 90. Shearer, 5. Bellamy, 21. Dyer - 12. Gravesen, 81. Yobo)
Tottenham - Chelsea 0:1
(38. Hasselbaink)
Wolverhampton - Southampton 1:4
(72. Camara - 89. a 90. Phillips, 25. Beattie, 58. Lundekvam)
TABULKA

Reklama

Související témata: