Hlavní obsah

Ronaldův návrat Realu nepomohl

MADRID

Ani uzdravený brazilský útočník Ronaldu, který v uplynulých třech týdnech léčil zraněné stehno, nebyl nic platný Realu Madrid v sobotním utkání 35. kola španělské ligy v La Coruni. Krize Bílého baletu stále trvá, hvězdný výběr prohrál 0:2 a překážek na cestě za ligovým titulem neubylo.

Foto: ČTK/AP

Ronaldu je zpět. Real ale i s brazilskou hvězdou v sestavě prohrál na hřišti La Coruni 0:2.

Článek

Trenér Carlos Queiroz si po utkání postěžoval, že Real dohrával už třetí zápas za sebou v deseti. "To se moc často nevidí, obzvlášť proti tak těžkému soupeři, jakým je Deportivo, je hra v oslabení složitá," prohlásil portugalský kouč. Madridský tým oslabil už před poločasem francouzský špílmachr Zinedine Zidane, který si vysloužil druhou žlutou kartu za zbytečný faul na Brazilce Djalminhu.

Hvězdy Realu si sice vytvořily řadu šancí, ale žádnou nevyužily. "Mohli jsme dát gól i v deseti, ale neměli jsme v koncovce štěstí," konstatoval Queiroz. Nevedlo se ani Ronaldovi, jenž stále s 24 zásahy vévodí tabulce střelců. V prvním poločase nastřelil Brazilec stejně jako Raúl a Cambiasso pouze břevno. "Míči jakoby se do branky nechtělo. Byla to vážně smůla," posteskl si obránce Realu Roberto Carlos.

Boj nevzdávají

Trenér La Coruni Javier Irureta před semifinálovou odvetou v Lize mistrů proti Portu šetřil řadu opor, ale další hráči je dokázali zastoupit. V 29. minutě otevřel po protiútoku skóre Tristán, jenž dorazil do sítě míč po střele Sergia Gonzaleze, kterou brankář Iker Casillas nohama pouze vyrazil. V závěru výhru pojistil obránce Capdevila povedeným volným kopem.

"Zidanovo vyloučení asi rozhodlo. V téhle části sezóny si hra v deseti vybere daň u každého týmu," mínil Irureta. Tři kola před koncem ale Real boj o titul nevzdává. "Ještě není nic rozhodnuto. Budeme bojovat až do poslední minuty, i když to bude těžké," připustil Queiroz.

Reklama

Související témata: