Hlavní obsah

Thajský premiér vstoupil do Liverpoolu

LIVERPOOL

Thajský premiér Tchaksin Šinavatra vstoupil do Liverpoolu, anglického klubu, v němž působí i čeští fotbaloví reprezentanti Vladimír Šmicer a Milan Baroš. Od současného majitele Davida Moorese, který dosud vlastnil 51 procent akcií, odkoupil třicetiprocentní podíl. Šinavatra nešel do transakce sám, podpořilo ho několik thajských podnikatelů.

Článek

Šéf klubu Moores si ponechal 21 procent akcií. Celý obchod stál Thajce více než čtyři miliardy thajských bátů, což v přepočtu činí asi 2,7 miliardy korun.

Šinavatra chce do Liverpoolu v příštích letech napumpovat se svými společníky spoustu peněz, přesto mnozí fanoušci Liverpoolu nejsou nadšeni. A to ani v Thajsku. Šéf tamního fanclubu Bunčaj Mongkolratankorn si pro BBC posteskl: "Nejsem si jistý, jestli je premiér skutečně příznivcem Liverpoolu. Říká, že je, ale když tady byl Manchester United, říkal zase něco jiného..."

Šinavatra před vstupem do politiky podnikal v oblasti telekomunikací a jeho majetek je odhadován na 800 miliónů dolarů, tedy zhruba 24 miliard korun. Kluby anglické Premier League jsou v Asii velmi populární a Šinavatra věří, že se mu investice do klubu bohatě vyplatí. Má totiž práva i na komerční využití jména klubu.

Reklama

Související témata: