Hlavní obsah

Šmicer se vrátil do Čech, aby mohl chodit za doktory

PRAHA

V neděli večer se po své páté sezóně v Liverpoolu vrátil domů český fotbalista Vladimír Šmicer, dovolená ho však ještě zdaleka nečeká. Před soustředěním reprezentace v rakouském Seefeldu ještě musí doléčit koleno, které jej trápilo v posledních týdnech. Narozdíl od někdejšího zranění achillovky by jej však současné potíže neměly na delší dobu vyřadit ze hry.

Foto: Pravo

Vladimír Šmicer

Článek

"Nemělo by to být nic vážného, už v Anglii jsem začal s běháním, teď k tomu přidám i balón, ale ještě se musím v Praze ukázat doktorům," popisoval svůj nejbližší program český reprezentant.

Alespoň předkolo Ligy mistrů

Liverpool se tak v posledních zápasech musel obejít bez jeho služeb, přesto nakonec získal alespoň čtvrté místo, které mu zaručuje účast v předkole Ligy mistrů. "Aspoň, že tak," oddechl si Šmicer. "Před sezónou jsme chtěli hrát o titul, ale od prvního kola to nebylo ono," uznal.

I když v sobotním závěrečném utkání proti Newcastlu (1:1) již Šmicrovým spoluhráčům o nic nešlo, nechal trenér Houllier na hřišti základní jedenáctku celý zápas. "Překvapilo mě to, asi se kouč chtěl rozloučit s fanoušky nejlepším výsledkem. Škoda, že se Milan Baroš se v posledních zápasech na hřiště nedostal."

Spekulace o prodeji jej nechávají klidným

V souvislosti s Liverpoolem se stále častěji mluví o prodeji klubu, podle českého fotbalisty situaci sleduje i kabina. "Víme, že jsou dvě nabídky a vedení preferuje tu z Thajska, ale pro nás hráče se asi moc nezmění," uvažoval Šmicer, jehož uchvátila spanilá jízda Arsenalu anglickou ligou, když ani jednou neprohrál.

"Klobouk dolů, je to něco neuvěřitelného v takové konkurenci. Tým táhli hlavně Francouzi Pires, Vieira a Henry. Je škoda, že v Lize mistrů vypadli s Chelsea, měli na celkové vítězství," domníval se třicetiletý záložník.

Reklama

Související témata: