Hlavní obsah

Fukal do Mönchengladbachu, po Skácelovi touží Anderlecht

PRAHA

Dva čeští fotbaloví legionáři zřejmě v nejbližší době změní dres. Obránce Milan Fukal přestupuje z Hamburku do Borussie Mönchengladbach, Rudolfa Skácela chce z Marseille získat na roční hostování Anderlecht Brusel. Fukal, který do Hamburku přestoupil v roce 2000 ze Sparty, je s novým klubem dohodnutý na tříletém kontraktu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

O Rudolfa Skácela (uprostřed) má zájem Anderlecht

Článek

"Ale ještě nic podepsaného nemám. Mělo by to být uzavřeno do konce týdne," uvedl hráč, jemuž v Hamburku končí smlouva a na její prodloužení nekývl. V Borussii se stane spoluhráčem českých fotbalistů Ivo Ulicha a Václava Svěrkoše. "Strašně se na nové angažmá těším a věřím, že mě i můj tým čeká velká budoucnost," cituje ČTK prohlášení Fukala pro oficiální internetovou stránku klubu.

Skácel odletěl včera do Bruselu, kde bude do čtvrtka s týmem a měl by sehrát i jeden přípravný zápas. "Zástupci Anderlechtu Rudu sledovali v posledním ligovém utkání proti Toulouse. Dobře ho znají, protože ho chtěli získat už dříve. Mají o něj velký zájem," prozradil Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Skácel v dresu Marseille odehrál poslední tři zápasy, ale jinak spíš jen paběrkoval. "V Anderlechtu by měl dostat víc šancí a určitě by mu změna dresu prospěla. Marseille souhlasí s jeho hostováním, ale prodávat ho nechce," dodal Kolář. Pokud Skácel do Anderlechtu odejde, setká se tam s českými spoluhráči Danielem Zítkou a Martinem Kolářem.

Reklama

Související témata: