Hlavní obsah

Prodej Liverpoolu vázne, Thajci chtějí větší pravomoci

LONDÝN

Na mrtvém bodě znovu uvázla jednání o prodeji třicetiprocentního podílu ve fotbalovém Liverpoolu. Podle thajského premiéra Tchaksina Šinavatry, jenž se na transakci s vedením klubu předběžně domluvil, dotažení smlouvy ztroskotalo na dohodě o tom, jak silné slovo budou mít investoři ve výkonném výboru. Thajci požadují dvě křesla, Liverpool nabízí jen jedno.

Foto: Novinky

Dohodne se nakonec Liverpool na prodeji podílu s thajským investorem?

Článek

"Stále jednáme o jednom důležitém bodě a o jednom méně významném," řekl novinářům Šinavatra, který se krátce zajímal také o koupi pražské Sparty. Další podrobnosti prozradit nechtěl, naznačil ale, že pokrok v jednání je minimální. Liverpool podle něho nechce thajským investorům přenechat ve výkonném výboru tak silnou pozici.

Šinavatra, jenž před svým nástupem do politiky vydělal miliardy v telekomunikacích, nejprve plánoval nákup Liverpoolu jako soukromou investici. Nakonec se ale rozhodl obchod za 115 milionů dolarů prosadit jako veřejnou zakázku, na niž získá peníze z jednorázové státní loterie. Záměr už schválila thajská vláda.

Thajská nabídka, která slibuje investovat do posil a rekonstrukce stadionu 80 milionů dolarů, se dostala minulý týden znovu do popředí zájmu. Stalo se tak poté, co představenstvo Liverpoolu odmítlo k nelibosti fanoušků návrh místního rodáka Steva Morgana na odkoupení akcií za 130 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: