Hlavní obsah

O Baroše se zajímá Aston Villa

PRAHA

Český fotbalový reprezentant Milan Baroš sice v poslední době po zranění za anglický Liverpool nenastupuje, přesto je o něj stále zájem. Na možnost jeho získání se u hráčova agenta údajně informoval další účastník anglické Premier League Aston Villa. Baroš přestoupil do Liverpoolu před třemi lety, a v klubu má smlouvu až do roku 2006.

Foto: Internet

Milan Baroš v dresu Liverpoolu.

Článek

"Je to čerstvé, funkcionáři Aston Villy mě ohledně Milana kontaktovali," sdělil deníku Sport Barošův agent Pavel Paska. Fotbalistu zpráva překvapila, ale zároveň potěšila. "Zájem z tak kvalitního týmu těší," reagoval třiadvacetiletý hráč.

Baroš dosud odehrál 23 reprezentačních zápasů, v nichž vstřelil třináct branek. Má zlato z předloňského ME hráčů do 21 let a je i v české nominaci na červnový evropský šampionát v Portugalsku. Aston Villa skončila v anglické lize šestá a do pohárových soutěží se nedostala.

Do Liverpoolu přestoupil Baroš v roce 2001 za 180 milionů korun, ale zůstal ještě na hostování v Ostravě. Poprvé nastoupil v anglické lize o rok později v září a hned při své premiéře vstřelil dvě branky do sítě Boltonu.

Loni v září v Blackburnu však Barošovi po ostrém skluzu zlomil Němec Babbel nohu. Po uzdravení se rodák z Vigantic v jarní části do základní sestavy Liverpoolu nedostal, přesto jej trenér českého celku Karel Brückner v nominaci na Euro neopomněl.

Statistiky a tabulky nejen anglické ligy najdete zde: 

Reklama

Související témata: