Hlavní obsah

Liverpool po šesti letech propustil Houlliera

LIVERPOOL

Fotbalisty Liverpoolu po šesti letech opouští francouzský trenér Gérard Houllier. Vedení klubu na pondělní tiskové konferenci oznámilo, že se rozhodlo kouče propustit. Houllier získal se slavným klubem před třemi lety Pohár UEFA, ale letos skončil Liverpool v lize až čtvrtý a podle představ neuspěl ani v dalších soutěžích.

Foto: www.liverpool.is

Gérard Houllier opouští lavičku Liverpoolu

Článek

Francouzský kouč z klubu odchází rok před vypršením smlouvy, která mu zaručovala roční příjem 1,5 miliónu liber. "Po dlouhých úvahách a diskusích jsem se rozhodli ukončit spolupráci s trenérem a Gérard to přijal se svou typickou grácií," vysvětlil výkonný ředitel klubu Rick Parry.

Šestapadesátiletý trenér neodchází ve zlém. "Před šesti lety jsem do Liverpoolu přišel jako jeho velký fanoušek a opouštím ho jako ještě větší fanoušek. Můžu opustit Liverpool, ale Liverpool nikdy neopustí mě. Budu tým sledovat jako fanoušek," řekl Houllier pro oficiální internetové stránky klubu.

Kdo povede mužstvo v příští sezóně, v níž čeká Liverpool i předkolo Ligy mistrů, zatím není známo. Podle britských médií jsou nejvážnějšími kandidáty na uvolněný post Alan Curbishley z Charltonu a Rafael Benítez, jenž letos s Valencií získal španělský titul a Pohár UEFA.

Reklama

Související témata: