Hlavní obsah

Ranieri dostal v Chelsea padáka

LONDÝN

Rázný konec dlouhotrvajícím spekulacím udělala v pondělí londýnská Chelsea, když propustila trenéra Claudia Ranieriho. Italský kouč strávil v Chelsea čtyři roky, přičemž letos dovedl klub s mnoha posilami ke druhému místu v Premier League a semifinále Ligy mistrů. Tu vyhráli fotbalisté FC Porto, a kouč vítězného týmu José Mourinho by měl nyní obsadit Ranieriho místo.

Článek

"Claudio udělal pro klub obrovský kus práce a chtěli bysme mu do budoucna popřát jen to nejlepší," sdělil novinářům tiskový mluvčí Chelsea. "O přesném termínu odchodu s ním ještě jednáme," dodal. Ranieri měl v klubu smlouvu až do roku 2007, ale o jeho odchodu se začalo spekulovat od loňského léta, kdy klub převzal ruský miliardář Roman Abramovič.

Eriksson nevyšel, přijde Mourinho?

Ten se snažil do klubu získat především kouče anglické reprezentace Svena Görana Erikssona, ale ten dal přednost práci u národního týmu. Tak Abramovič přesunul svůj zájem k jinému úspěšnému trenérovi a začal jednat s José Mourinhem, který ve středu dovedl FC Porto k vítězství v Lize mistrů.

Ve slavné soutěži Ranieriho celek neuspěl, když v semifinále nestačil na překvapení z Monaka, a v lize Chelsea skončila na druhém místě. To by sice pro někoho bylo za suverénním Arsenalem výborná vizitka, ale Abramovič chce víc.

Na Čecha čeká nový trenér

Ranieri dlouhé týdny odmítal jakékoliv úvahy o svém odchodu a svou pozicí v klubu si byl jistý. "Načal jsem zde něco budovat, ale ten dům ještě není hotový. Má jen pevné základy," dával najevo, že zde ještě nedokončil svou práci.

Nyní si ale 52letý kouč bude muset hledat nové angažmá a zatím si ani není jistý, zda zůstane v Premier league. "Doufám, že zde budu moci setrvat, v Anglii se mi pracovalo velmi dobře. Miluji zdejší zápal a atmosféru pro hru," řekl Ranieri po svém odchodu z Chelsea, kde bude příští rok hrát český brankář Petr Čech.

Reklama

Související témata: