Hlavní obsah

Dortmund chce udržet Rosického

DORTMUND

Tomáš Rosický možná navzdory finančním problémům Borussie Dortmund v tomto německém klubu zůstane. Podle agentury AP chce českého reprezentačního záložníka, jenž byl jedním z vážných kandidátů na lukrativní prodej, v kádru udržet nový trenér Dortmundu Bert van Marwijk.

Článek

Ten totiž zřejmě přijde o dalšího tvůrce hry Torstena Fringse, který je na odchodu do Bayernu Mnichov. "Rozhodně by nebylo dobré, kdyby klub opustili oba hráči," řekl nizozemský kouč, který na minulý týden nahradil Matthiase Sammera.

Podle něj úsporná opatření včetně případného prodeje hráčů nebudou tak drastická, jak veřejnost očekává. A to navzdory tomu, že deficit klubu, kterému se v uplynulé sezoně nepodařilo postoupit do hlavní soutěže Ligy mistrů, dosahuje 40 miliónů eur.

"Uvědomuji si, že štědré roky v Dortmundu jsou minulostí. Ale domnívám se, že se toho stane mnohem méně, než si lidé myslí," uvedl nový muž na lavičce Borussie, kde vedle Rosického působí i český útočník Jan Koller.

I sám Rosický již připustil, že na jeho očekávaný odchod z Dortmundu možná nedojde. "Počkám, jak pro mě dopadne mistrovství Evropy. Ale v současné době řada věcí nasvědčuje tomu, že neodejdu," citoval třiadvacetiletého fotbalistu německý deník Bild.

Dortmund v tomto bundesligovém ročníku obsadil až šestou příčku, která mu nezajistila účast v pohárové Evropě. O postup do Poháru UEFA budou muset její hráči usilovat v letním Intertoto Cupu.

Reklama

Související témata: