Hlavní obsah

Zakotví Koller v Turecku?

Po obrovitém fotbalovém útočníkovi Janu Kollerovi zatoužili v tureckém Besiktasi Istanbul. Vzhledem k finančním problémům Dortmundu, jehož barvy v bundeslize Koller hájí, není odchod českého reprezentanta vyloučen. Německý klub si údajně svou hvězdu cení na 7 miliónů eur, podle týdeníku Sport Bild však Besiktas nabídl o tři milióny méně.

Foto: DPA/EPA

Jan Koller (vpravo) je oporou Dortmundu.

Článek

Koller o nabídce z Turecka zatím neslyšel. "Nemám k tomu vůbec co říct," řekl na dnešním srazu české reprezentace v Praze. Smlouvu v Dortmundu má do roku 2006. "Za každou cenu z Dortmundu odcházet nehodlám. V případě, že by přišla dobrá nabídka pro mě i pro Dortmund, tak bych to zvažoval. Ale šel bych jen tam, kde se bude líbit rodině," dodal.

Není známo, zda nápad na Kollerovo angažování vzešel od nového trenéra Besiktasu, jímž se tento týden stal bývalý kouč madridského Realu Vicente del Bosque.

V Dortmundu byl dosud největším adeptem na prodej Tomáš Rosický, o jehož přestupu do některého z předních evropských klubů se často psalo. Zájem byl i o další hráče, Dortmund však ústy svého manažera Michaela Meiera odmítl, že by s prodejem svých fotbalistů nějak chvátal.

"Nejsme v situaci, kdy bychom museli Kollera prodat za každou cenu," řekl Meier. Klub se zřejmě z nejhoršího již dostal, když prodal Torstena Fringse za dvanáct milionů eur do Bayernu Mnichov.

Reklama