Hlavní obsah

Synot hodlá prodat i Trenčín

TRENČÍN/UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Firma Synot chce vedle fotbalového klubu v Uherském Hradišti prodat i svůj majoritní podíl v AS Trenčín. Tisková mluvčí společnosti Vladimíra Pavlíčková oznámila, že vedení firmy se tak rozhodlo na základě negativních mediálních spekulací.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Spolumajitel firmy Synot Ivo Valenta.

Článek

Funkcionáři 1. FC Synot čelí obvinění z korupce. Státní žalobce dnes v Brně oznámil, že ze stejného důvodu je stíhán i současný generální manažer SA Trenčín Igor Štefanko, který dříve působil ve funkci sportovního ředitele Synotu. Obvinění nesouvisí s jeho působením ve slovenském klubu. Vyšetřovatelé ho podezírají, že sliboval úplatky v zájmu Synotu.

Trenčínští funkcionáři až dosud tvrdili, že se jich aféra Synotu nijak netýká. Štefanko ještě dnes v poledne, když se dozvěděl o svém obvinění, řekl, že funkci generálního manažera v Trenčíně neopustí.

Holding Synot podobně reagoval poté, co nabyla větších rozměrů jeho aféra v české lize. Spolumajitel Ivo Valenta oznámil, že uherskohradišťský klub je na prodej a v následujících dnech se prý objevilo hned několik zájemců. Nový majitel se však zatím nenašel. Do trenčínského týmu vstoupila firma Synot loni v létě.

Reklama

Související témata: