Hlavní obsah

Larsson by chtěl odejít do Barcelony

Švédský kanonýr Henrik Larsson by rád svou další fotbalovou kariéru nasměroval do Španělska. Dvaatřicetiletému útočníkovi Celtiku Glasgow skončila ve skotském klubu smlouva a nyní uvažuje o působení na jihu Evropy. Svému agentovi už dal seznam tří španělských celků, nejvíce přitom preferuje angažmá ve slavném týmu FC Barcelona.

Článek

"Jakmile odvedu svou práci pro národní tým na mistrovství Evropy, má můj agent plnou moc jednat o mém dalším působišti," řekl Henrik Larsson španělskému deníku El Mundo Deportivo. "Agentovi jsem dal seznam tří španělských klubů, kam bych chtěl odejít. Mojí prioritou je přitom Barca," dodal.

Švédský internacionál tak potvrdil, že nejraději by své další kroky viděl na trávnících španělské Primera División. A to dokonce v jednom z nejslavnějších klubů. Nedávno přitom o jeho služby projevil zájem městský rival Barcelony Espaňol.

Larsson strávil ve Skotsku posledních sedm let a po letošní sezóně se stal volným hráčem. V 315 zápasech za Celtic dokázal vstřelit neuvěřitelných 242 gólů, a na ostrovech už snad ani neměl víc co dokázat. V posledním ročníku Poháru UEFA shodou okolností Celtic postoupil přes Barcelonu do čtvrtfinále soutěže, ale Larsson se proti katalánskému klubu gólově neprosadil.

Reklama

Související témata: