Hlavní obsah

Nahradí Heinz v Evertonu Rooneyho?

LIVERPOOL

Útočník ostravského Baníku Marek Heinz se na probíhajícím mistrovství Evropy dvakrát trefil do černého a výrazně na sebe upozornil fotbalový svět. Vedle klubů z Rakouska či Portugalska má o něj údajně zájem i Everton. Pokud anglický klub prodá ceněného kanonýra Wayna Rooneyho, hodlá prý sáhnout právě po nejlepším střelci české ligy.

Článek

A jakou sumu anglický klub za blonďatého útočníka nabízí? Podle anglického listu Daily Mirror, který s informací přišel, visí ve vzduchu částka 1,5 miliónu liber, což by v přepočtu činilo necelých 70 miliónů korun.

Zda je Heinzův příchod do Liverpoolu podmíněn Rooneyho odchodem, ale není zcela jisté. Někteří ostrovní žurnalisté totiž vidí v Heinzovi ideálního partnera právě pro Rooneyho.

Samotný hráč se podle svých slov nyní soustřeďuje hlavně na národní tým, o případném přestupu prý nepřemýšlí. "Po žádném angažmá se nepídím. Pokud něco zajímavého přijde, nepohrdnu. Když ne, zůstanu v Ostravě. Nic mi tam nechybí," nechal se nedávno slyšet.

Žolík i spasitel

Heinz byl spasitelem českého týmu v prvním utkání proti Lotyšsku, ačkoli většinu zápasu strávil na lavičce. Jeho trefa znamenala vítězství 2:1. V roli žolíka se představil i v druhém souboji základní skupiny proti Nizozemsku. Gól sice nedal, ale výrazně přispěl k českému obratu. Znovu pak zazářil ve třetím utkání s Německem, v němž nádhernou ranou z přímého kopu pomohl vyprovodit soupeře z turnaje.

Ostravský útočník má za sebou již jedno nepovedené zahraniční angažmá. V roce 2000 odešel do Německa, ale mnoho herních příležitostí nedostal ani v Hamburku ani v Bielefeldu. I proto se o tři roky později vrátil do české ligy. Místo Olomouce, odkud za hranice odešel, však zamířil severněji a s Baníkem získal letošní titul.

Reklama

Související témata: