Hlavní obsah

Za krizi Realu prý může příchod Beckhama

Přestup Davida Beckhama do Realu Madrid je podle bývalého předsedy klubu Lorenza Sanze jedním z důvodů, proč mužstvo nedokázalo v uplynulé sezóně získat jedinou trofej. Rozhodnutí přivést na stadion San Bernabeu kapitána anglické reprezentace a uvolnit Clauda Makeleleho podle Sanze jasně ukázalo, že vedení zvolilo pro budoucnost špatnou strategii.

Foto: ČTK

Příchod Beckhama do Realu Madrid nebylo údajně nejšťastnější

Článek

"Je to nevyvážený tým s velkými hvězdami, jejichž platy lze jen stěží unést," řekl Sanz v rozhovoru španělské agentuře Europa Press. "Je zřejmé, že rozhodnutí získat Beckhama a pustit Makeleleho bylo absurdní," dodal funkcionář, který hodlá příští měsíc kandidovat ve volbách nového předsedy Realu proti současnému šéfovi Florentinu Perezovi.

Podle Sanze se Perez při budování týmu zaměřil na jiná než sportovní hlediska. "Beckham je skvělý hráč, ale ne tam, kde hrál v této sezóně, zvlášť když na tuto pozici už máme Luise Figa," prohlásil Sanz, jenž před čtyřmi lety v předsednických volbách s Perezem prohrál. "Při vytváření týmu se soustředili na marketing víc než na sportovní realitu," zlobí se.

Je čas vrátit se na zem

Real vyšel v uplynulé sezóně poprvé po pěti letech naprázdno. Ve španělské lize obsadil až čtvrté místo, když v závěru ročníku prohrál pět zápasů za sebou. Neuspěl ani v domácím poháru, v Lize mistrů vypadl ve čtvrtfinále s Monakem.

Přestupová politika současného vedení klubu podle Sanze přispěla k růstu nepřátelských nálad proti Realu. "Klub působí arogantně a bez pokory. "Neustálé zdůrazňování toho, že jsme nejlepší na světě, už bylo nesnesitelné a jen to rozdmýchalo zášť k našemu klubu," prohlásil Sanz. "Je čas vrátit se nohama na zem a vytvořit vyvážený tým, který dokáže vyhrát titul," naznačil své plány před volbami.

Reklama

Související témata: