Hlavní obsah

Everton bojuje o Rooneyho

Ať to stojí, co to stojí, Wayne Rooney nesmí pryč. Hlavní cíl vedení fotbalového Evertonu - nepustit osmnáctiletého talentovaného útočníka, který zazářil na evropském šampionátu v Portugalsku - vedl k tomu, že liverpoolský klub nabídl svému odchovanci pětiletý kontrakt, který Rooneymu zaručuje nejvyšší příjem v historii klubu.

Článek

Podmínky smlouvy nebyly oficiálně zveřejněny, podle agentury AP by měl Rooneyho týdenní plat činit 38 tisíc liber.

"Věříme, že tahle nabídka plně odráží význam, jaký pro nás Wayne má, i jeho pozici na fotbalovém trhu," citovala agentura Reuters šéfa klubu Trevora Birche. "Všichni v Evertonu toužíme po tom, aby u nás Rooney zůstal a pokračoval ve svém vývoji pod vedením trenéra Davida Moyese a jeho kolegů," dodal Birch.

Momentálně mimo hru

Rooney uchvátil na evropském šampionátu experty i laiky svou produktivitou, stejně jako Milan Baroš měl průměr jedné vstřelené branky na zápas. Na rozdíl od českého týmu se však Angličané loučili již ve čtvrtfinále po prohře s Portugalskem. Ve většině zápasu jim však právě Rooney chyběl, protože si již v prvním poločase zlomil článek na malíčku pravé nohy, který ho postavil mimo hru zhruba na dva měsíce.

Rooneyho famózní představení na mistrovství Evropy donutilo k aktivitě manažery předních evropských klubů, kteří se okamžitě snažili mladičkého kanonýra z Evertonu vykoupit. Londýnská Chelsea prý nabídla Evertonu astronomickou částku 45 miliónů eur (zhruba 1,4 miliardy korun), trochu víc při zemi se drželi představitelé Manchesteru, kteří dali na stůl "pouze" 33 miliónů (1,03 miliardy korun).

Vedení Evertonu však tvrdošíjně trvá na tom, že svůj klenot neprodá, a stanovilo jeho cenu ještě o miliardu korun výš, než nabídla Chelsea.

Reklama

Související témata: