Hlavní obsah

Udine kývlo na peníze za Jankulovského, chce ještě hráče

Turínský Juventus definitivně odkryl karty v letních přestupových jednáních. Vedení slavného klubu, v jehož barvách hraje italskou Serii A kapitán české reprezentace, hodlá před začátkem nového ročníku přivést do černobílého dresu tři nové tváře. Mezi nimi je i Juventusem dlouho sledovaný Marek Jankulovski.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Jankulovski patří k oporám reprezentace i italského Udine.

Článek

Juventus byl v nejrůznějších spekulacích spojován s řadou různých jmen, ale klubový šéf Luciano Moggi odmítl, že by vhodní hráči pro 'Starou dámu' tvořili telefonní seznam. A tak vedle Jankulovského figurují na kratičkém seznamu už jen Emerson z AS Řím a obránce Massimo Oddo z druhého římského klubu Lazia.

"Jankulovského a Odda chceme zahrnout do hráčské výměny, za Emersona chceme nabídneme pouze finanční vyrovnání," ozřejmil Moggi plány Juventusu.

Podle dřívějších informací nabídl Udine turínský velkoklub za Jankulovského více než čtyři milióny eur a záložníka Mattea Brighiho. Finanční podmínky klub přijal, za nejlepšího z českých obránců na nedávno skončeném Euro však Udine požaduje jiného hráče - Enza Marescu.

Tento čtyřiadvacetiletý hráč je ovšem i v hledáčku anglických celků Tottenhamu a Birminghamu. A navíc - nový kouč Juventusu Fabio Capello si Marescu vysoce cení a nejspíš s ním v týmu počítá.

Reklama

Související témata: