Hlavní obsah

Kůrková začala světově, táta myje nádobí

PRAHA

Výkonem na úrovni absolutní světové špičky 398 bodů ze 400 možných otevřela o víkendu sezonu světová šampiónka ve střelbě ze vzduchové pušky Kateřina Kůrková. Její mladší sestra Alena nastřílela o čtyři body méně. A protože nejhorší byl jejich otec, státní trenér a bývalý světový rekordman Petr Kůrka...

Foto: Archiv

Mistryně světa Kateřina Kůrková se sestrou Alenou (vlevo) a otcem-trenérem Petrem Kůrkou.

Článek

"Myji doma nádobí a uklízím," prozradil s úsměvem otec - trenér, který s oběma dcerami odjíždí ve středu na velké mezinárodní závody do Lucemburku.

Sezona bude nabitá

"Bude to první letošní konfrontace se světovou špičkou. Další mne čeká v únoru v Nizozemsku. Tento rok pro mne bude pořádně nabitý. Na jaře mě čekají závody Světového poháru, v létě mistrovství Evropy v Plzni a na podzim evropský šampionát ve Švédsku. Naštěstí už mám účastnické místo na olympiádě a v malorážce zatím nejsem tak dobrá, takže se ode mne zázraky nečekají. Musím však stihnout i maturitu a přijímací zkoušky na vysokou školu," nechala si střelkyně nahlédnout do toho, co ji letos čeká. Přiznala zároveň, že o Vánocích si užívala volna.

V pondělí v Praze převzala zapůjčený vůz Mitsubishi Carisma od firmy Mitsubishi Denzel Praha, který je partnerem České sportovní a. s. "Řidičský průkaz mám od listopadu, jezdím opatrně, ale na tohle krásné auto se těším," usmívala se nejlepší česká juniorka roku 2002. Totožný vůz převzal i atlet Jiří Mužík.

Reklama