Hlavní obsah

Hřebík skončil v moskevském Dynamu

MOSKVA

Fotbalový trenér Jaroslav Hřebík skončil po osmi měsících u moskevského Dynama. Vedení klubu se po tříhodinovém jednání rozhodlo neuspokojivé výsledky týmu řešit odvoláním kouče. S ukončením kontraktu měl souhlasit i samotný trenér. Informaci přinesly ruský server gazeta.ru a internetové vydání deníku Sport-Express.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Jaroslav Hřebík

Článek

Podle informací z Ruska by měl zítra klub převzít Viktor Bondarenko. Již dopoledne by se měl představit týmu.

Jeho cílem bude vylepšit narušenou atmosféru v týmu a odskočit týmům v zóně sestupu. Dynamo je totiž po šestnácti ligových utkáních na třináctém místě s náskokem pouhých tří bodů na předposledního.

Svěřenci trenéra Hřebíka v posledních pěti utkáních čtyřikrát prohráli, jednou remizovali. Naposledy se Dynamo radovalo z plného bodového zisku v jedenáctém kole.

Hřebík si s ruským klubem plácl loni v listopadu, podepsal jednoletou smlouvu s roční opcí.  Do týmu si přivedl i asistenta Václava Kotala a tři české posily - záložníky Martina Haška, Martina Zbončáka a Stanislava Vlčka. Navíc z české ligy zamířil do Moskvy i liberecký útočník Gyan Baffour z Ghany.

Před odchodem do Ruska Hřebík půldruhého roku netrénoval. Na jaře 2002 skončil u Sparty Praha, od té doby se věnoval rodině a podnikal.

V Rusku i nadále působí jiný český trenér - Vlastimil Petržela. Ten vede Zenit Petrohrad, s nímž skončil v minulé sezóně druhý. Nyní je klub z Petrohradu rovněž na druhém místě.

Reklama

Související témata: