Hlavní obsah

Výběr hráčů a zoufalá práce v týmu. To zlomilo Hřebíkovi vaz

Dalo se to čekat. Tak hodnotí pondělní konečnou trenéra Jaroslava Hřebíka u fotbalistů moskevského Dynama ruský tisk. Hřebík podle médií práci v týmu zcela nezvládl. "Trenér si buď zpíval písničky, nebo křičel, jako by si od něj hráči půjčili peníze a nevrátili mu je," glosuje vyhazov českého kouče deník Gazeta.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Jaroslav Hřebík

Článek

O Hřebíkově konci se spekulovalo již dlouho, vaz mu zlomila černá série Dynama. To v pěti posledních utkáních čtyřikrát prohrálo a jednou remizovalo, ačkoliv se mu úvod sezóny vydařil. Po prohře 0:2 v Rostově však pohár trpělivosti definitivně přetekl.

Vedení klubu podle Gazety vadila nejen komunikace uvnitř týmu a špatné výsledky, ale i Hřebíkův výběr hráčů. List připomněl skandál s Andrejem Kančelskisem, pro jehož odchod si prý vymyslel banální důvod, že se hráč údajně opil. Klub nyní musí zaplatit hráči velké odstupné. Hřebík se prý chtěl zbavit i reprezentanta Dmitrije Bulykina, ale vedení mu to nedovolilo.

Českých hráčů se Hřebíkův odchod nedotkne

Podle listu Novyje Izvěstija neměl Hřebík nad týmem kontrolu. "Mělo vůbec cenu spojovat s Hřebíkem velké naděje? Nikdy přece nepatřil k nejlepším evropským trenérům. Dokonce v rámci své země je průměrný kouč a do Ruska se dostal především díky úspěchům svého krajana Vlastimila Petržely v Zenitu," uvedl autor. Dodal, že "zdaleka ne všichni hráči byli ochotni pro českého trenéra zemřít".

V souvislosti s Petrželou připomněla Gazeta, že tento trenér svého času předpověděl brzkou Hřebíkovu demisi. Petržela, který úspěšně vede petrohradský Zenit, se tehdy pozastavil nad tím, že Hřebík byl na pozici hlavního trenéra Dynama vůbec vybrán.

Hřebíkův asistent Stepan Marusinec ČTK sdělil, že události kolem výměny trenérů se nijak nedotknou českých fotbalistů v týmu. Záložníci Martin Hašek, Martin Zbončák a Stanislav Vlček by po odchodu českého kouče i jeho dvou asistentů měli v klubu hrát i nadále.

Skončil i portugalský trenér CSKA

V pondělí se pakoval i další zahraniční trenér v ruské lize. S jiným moskevským celkem CSKA, za který hraje i český záložník Jiří Jarošík, se rozloučil Portugalec Artur Jorge. S ním byl nespokojený zejména sponzor klubu - miliardář Roman Abramovič. Jorge musel paradoxně odejít po výhře nad Permem 3:0.

Trénovat CSKA bude opět Valerij Gazzajev, který vedl tento klub už v letech 2002 až 2003 a loni s ním získal mistrovský titul. Poté, co se koučem stal Portugalec Jorge, Gazzajev působil v klubu jako manažer a nyní se vrací na svou pozici. Kontrakt s ním byl podle tiskové zprávy klubu prodloužen o další tři roky.

Reklama

Související témata: