Hlavní obsah

Skácel zřejmě skončí v Panathinaikosu

MARSEILLE/PRAHA

Pět dnů po svých pětadvacátých narozeninách napodobí český fotbalista Rudolf Skácel Štěpána Vachouška a odejde z Olympique Marseille na roční hostování. Ve čtvrtek by se odchovanec východočeského fotbalu měl stát novou posilou Panathinaikosu Atény. Podle internetové stránky goal.com podepíše tříletý kontrakt.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rudolf Skácel (uprostřed) se chystá do Řecka

Článek

O tom, že je odchod někdejšího slávistického záložníka z francouzského jihu na spadnutí, svědčí i slova jeho manažera Pavla Zíky. "Ve čtvrtek absolvujeme důležité jednání o jeho angažmá v novém klubu, ale bližší podrobnosti budou známy až po schůzce Rudolfa s tamními funkcionáři," uvedl.

Zíka nechtěl komentovat spekulace, podle nichž kluby už našly společnou řeč. Skácel údajně přijde do Řecka na roční hostování s dvouletou opcí na případný přestup. Vedení Marseille tedy zvolilo obdobný postup jako u Vachouška, který počátkem července odešel hostovat do Austrie Vídeň.

Skácel přišel do Olympique v průběhu loňského podzimu a zpočátku v jeho dresu nastupoval celkem pravidelně. Hůře si však vedl v jarní sezóně a celkem nasbíral dvacet startů s jednou vstřelenou brankou. O jeho služby stálo několik klubů včetně pražské Sparty, či bruselského Anderlechtu, ale fotbalista se nakonec rozhodl pro angažmá v Aténách a podle všeho rozšíří českou kolonii v řecké lize.

Reklama

Související témata: