Hlavní obsah

Kluivert se dohodl s Newcastlem

PRAHA

Nizozemský fotbalový reprezentant Patrick Kluivert hodlá další svou kariéru strávit na britských ostrovech. Ve středu se hráč dohodl na podmínkách smlouvy s anglickým Newcastlem. V klubu ze St. James Parku by tak měl vytvořit obávanou útočnou dvojici se zkušeným kanonýrem Alanem Shearerem. Kluivert se Newcastlu upsal na tři roky.

Foto: ČTK/Samuel Kubáni

Patrick Kluivert (uprostřed) ještě v dresu Barcelony

Článek

"Newcastle je skvělý klub s výbornými hráči a já věřím, že sem dobře zapadnu," nechal se  slyšet Kluivert krátce poté, co ve středu ráno dorazil do Anglie, aby se svým novým zaměstnavatelem dohodl poslední detaily a vystoupil na tiskové konferenci.

Původně místo Shearera, nakonec spolu

Kluiverta po skončení posledního ligového ročníku propustila španělská Barcelona, takže si "enfant terrible" nizozemského fotbalu musel hledat angažmá jinde. Newcastle zase sháněl náhradu za Alana Shearera, který hrozil odchodem. Anglický kanonýr nakonec v černobílém dresu zůstal, přesto chtěl trenér  Bobby Robson posílit ofenzívu. A Kluivert se mu zdál dobrou volbou.

"Znám Patricka už dlouho, je to hráč s obrovskými zkušenostmi. Myslím, že má nejlepší léta své kariéry teprve před sebou," pochvaloval si novou posilu Robson. Newcastle by měl Kluivertovi platit stejnou gáži jako Barcelona, kde jeho roční plat údajně dosahoval sedmi miliónů dolarů (asi 180 miliónů korun).

Aféry, ale i góly

Osmadvacetiletý útočník tmavé pleti během své kariéry proslul několika aférami, ale především je to rozený střelec. Za nizozemský národní tým už nastřílel rovných 40 branek, k čemuž mu stačilo 79 reprezentačních zápasů. Byl i v kádru pro letošní mistrovství Evropy, ale přednost dostával Ruud Van Nistelrooij.

Na klubové úrovni Kluivertovi v posledních letech střelecký prach poněkdu zvlhl, přesto stále patří mezi extratřídu. Během kariéry oblékal dresy tak proslulých celků jako Ajax Amsterdam, AC Milán a FC Barcelona.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články