Hlavní obsah

Baroš nastoupil v základu, gól nedal

Fotbalisté anglického Liverpoolu ladí formu na blížící se úvod nové sezóny ve Spojených státech. V Hartfordu se utkali se skotským Celtikem Glasgow a vyhráli hladce 5:1. V základní sestavě se objevili i oba čeští reprezentanti Milan Baroš a Vladimír Šmicer, pod vysoké vítězství se však gólem nepodepsali.

Článek

Ačkoli gól nedal, Barošův projev na hřišti se novému trenérovi Liverpoolu Rafaelu Benítezovi líbil. "Líbí se mi, jak hraje. Dokáže obránce rozhodit, platí na ně svou rychlostí," pochvaloval si kouč na oficiálních stránkách klubu.

Baroš se v úvodu utkání hnal do šance a po faulu na něj v páté minutě John Arne Riise otevřel skóre. Z přímého kopu obstřelil zeď a Liverpool vedl.

O čtvrt hodiny později zvýšil náskok Barošův parťák v útoku Michael Owen a ve druhém poločase dvakrát udeřil nejlepší kanonýr minulého ročníku francouzské ligy Djibril Cissé. Po více než pěti letech se v dresu Liverpoolu dočkal gólu i obránce Stéphane Henchoz.

Jedinou branku Celtiku, který po sezóně přišel o svého elitního střelce Larssona, zařídil z penalty Beattie. V úvodním zápase na americkém turné prohráli skotští šampióni 2:4 s Chelsea, za níž si zachytal i Petr Čech.

Reklama

Související témata: