Hlavní obsah

Dortmund opět sáhne hráčům na platy

DORTMUND

K úsporným opatřením hodlá sáhnout vedení fotbalového klubu Borussie Dortmund, v jehož dresu nastupují k bundesligovým utkáním i Tomáš Rosický a Jan Koller. 'Vestfálské vosy' byly vyštípány z Intertoto cupu a podle šéfa klubu Gerda Niebauma je třeba znovu utáhnout opasky a šetřit. Podobný krok zažili čeští reprezentanti a jejich spoluhráči už loni.

Foto: ČTK/AP

Dortmund zažívá další evropský pohárový půst. A proto se bude znovu škrtat.

Článek

Dortmund se mohl z Intertota probít do prestižnějšího Poháru UEFA, jenže nečekaně ztroskotal na belgickém Genku. A co to znamená? "V příští sezóně rozdělím mezi hráče, trenéry a funkcionáře o dvacet miliónů eur méně," řekl Niebaum deníku Handelsblatt.

Podobná nepříjemná slova slyšeli hráči i loni. Tehdy zůstala Borussia před branami miliónové Ligy mistrů a vedení klubu krátilo mzdy o dvacet procent. Hráčům se krok příliš nepozdával, nakonec se s ním ale smířili. Vždyť i samotný Niebaum se údajně zřekl třetiny svého příjmu.

Zda utahování opasků o další dírku pocítí i čeští hráči, zatím není zcela jasné. Oba sice mají ve Vestfálsku smlouvu, ale jsou v hledáčku jiných celků. O Rosického se živě zajímal zejména anglický Liverpool, Koller by mohl zamířit na jih Francie do Marseille.

Reklama