Hlavní obsah

Šmicer si po operaci nezahraje půl roku

TORONTO

Vladimír Šmicer se minimálně na půl roku rozloučil s fotbalem. Útočník Liverpoolu si velmi vážně poranil vazy v pravém koleně v průběhu turné anglického klubu po Spojených státech a Kanadě a v pátek se už v zámoří také podrobil operaci. Zákrok v Coloradu provedl špičkový chirurg Richard Steadman, k němuž létal i Šmicrův bývalý spoluhráč Patrik Berger.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu.

Článek

"Vladimír si naneštěstí znovu nezahraje celých šest měsíců. Je to smutná zpráva pro všechny - pro něj i pro klub," uvedl klubový mluvčí na stránkách Liverpoolu.

"Je to obrovská smůla. Počítali jsme, že bude mimo tak měsíc, ale půl roku je tvrdé. Doufám, že jej to nezlomí, překoná to a za šest měsíců se k nám znovu připojí," litoval ztráty českého útočníka trenér Raphael Benítez a nevyloučil, že se za těchto okolností bude muset na přestupovém trhu poohlédnout pro Ligu mistrů po jiném pravém záložníkovi. Původně už nákupy pro léto chtěl uzavřít.

Třetí zranění

Jednatřicetiletý Šmicer se zranil letos už potřetí. Na začátku roku přišel o tři měsíce kvůli potížím s achilovkou a sotva se dal do pořádku, ohrozily jeho start na evropském šampionátu problémy s kolenem. Nakonec ale v Portugalsku nastoupil a k třetímu místu přispěl i vítězným gólem do sítě Nizozemska v základní skupině šampionátu.

Šmicra stíhají zdravotní problémy podobně jako jeho někdejší dvojče Bergra a především jim může spílat za to, že nehrál v Liverpoolu v základní sestavě. Vždycky, když chytil formu, zastavila jeho rozlet zdravotní brzda.

Za posledních pět by mohl napsat dlouhý seznam potíží: natržený zadní stehenní sval, zlomený malíček na noze, achilovky hned několikrát, výron v kotníku, poraněné vazy a chrupavka v kolenu. Od předloňského září neminou tři měsíce, aby si něco neudělal. "Má tak silnou mysl, že se z toho dostane," věřil i po poslední ráně ve Šmicrův návrat kouč Benítez.

Reklama

Související témata: