Hlavní obsah

Jankulovski asi přece jen skončí v Juventusu

Nekonečný přestupový příběh obránce Marka Jankulovského se dál natahuje. Celé léto se spekuluje o jeho přestupu z Udine do některého z věhlasných klubů, ale podle italských internetových serverů bude celá věc velmi brzy vyřešena. Jankulovski nepůjde do Interu Milán, jak se zdálo na konci měsíce, ale nakonec s největší pravděpodobností do Juventusu Turín.

Článek

Podle italských médií je tentokrát přestup sedmadvacetiletého hráče už opravdu takřka hotovou věcí. Kapitán fotbalové reprezentace reprezentace a tahoun Staré dámy Pavel Nedvěd se tak brzy pravděpodobně v týmu dočká krajana; Jankulovského prý vedení klubu opakovaně doporučoval.

Juventus po odchovanci ostravského Baníku touží několik měsíců; po vydařeném představení na evropském šampionátu v Portugalsku zájem o Jankulovského znovu stoupl a v červenci už na svět vyplula zpráva o údajné dohodě Juventusu s Udine, které si svůj klenot cení na osm milionů eur.

Právě vysoká cena zapříčinila nekonečné debaty většinou vyznívající do ztracena. Ale nyní se zdá, že obě strany našly kompromis. Turínský klub pošle na účet Udinese Calcio pět milionů eur a k tomu navrch talentovaného obránce Giorgia Chielliniho - s tím údajně v Udine souhlasí.

Pokud by nakonec opravdu v turínském velkoklubu skončil, byl by další velkou posilou třetího celku loňského ročníku italské ligy. Nedávno klub přilákal z AS Řím brazilského záložníka Emersona a s Chelsea jedná o příchodu rumunského útočníka Adriana Mutua.

Reklama

Související témata: