Hlavní obsah

Bernadymu hrozí stop až na čtyři měsíce

BRATISLAVA

Boxerský úder do soupeřova obličeje může pro českého fotbalového brankáře Púchova Tomáše Bernadyho skončit až čtyřměsíčním zákazem startů ve slovenské lize. Jako polehčující okolnost může gólmanovi posloužit fakt, že se napadenému Mariánu Hadovi okamžitě omluvil. Ten jeho gesto přijal a nehodlá na Bernadyho podávat trestní oznámení za napadení.

Foto: internet

Fotbalistům často pracují emoce na plné obrátky. Ilustrační foto

Článek

Bernadyho zkratovým chováním po sobotním zápase s Ružomberkem se bude zabývat disciplinární komise slovenského svazu na svém nejbližším zasedání. Pětatřicetiletý kapitán Púchova se vydal v nastaveném čase do pokutového území Ružomberku, aby pomohl svému celku smazat jednogólové manko. Místo toho se dostal do potyčky s obráncem Hadem, kterého nejprve kopl a po krátké slovní výměně udeřil pěstí do tváře.

"Trefil mě celkem slušně, pod ucho do čelisti, trochu se mi odštípl horní zub," popsal konflikt Had pro list Nový čas. Podle disciplinárního řádu hrozí Bernadymu až nepodmíněný trest od tří do čtyř měsíců. "V první řadě ale musíme posoudit, co uvedli v zápisu o utkání rozhodčí a delegát. Také si vyžádáme videozáznam zápasu a poslechneme si stanovisko Bernadyho," řekl Novému času člen disciplinární komise Miroslav Vlk.

Hadovi říkají Muhammad Ali

Had s odstupem času bere incident s humorem. "Měl jsem spoustu vtipných telefonátů. Hráči mi okamžitě dali přezdívku Muhammad Ali," řekl slovenskému listu. Bezprostředně na hřišti chtěl Bernadymu ránu oplatit, spoluhráči ho ale zadrželi a vztek z něho vyprchal. Při odchodu ze hřiště už přijal od bývalého gólmana Baníku Ostrava a Drnovic omluvu. "Hned, když jsem šli do kabin, za mnou přišel, podal mi ruku a řekl: Nějak jsem se nechal unést. Nezlob se," uvedl Had.

Bernady mu pak prý ještě telefonoval z Ostravy a ptal se, zda je v pořádku. Trestní oznámení podat nehodlá. "Dokážu se vžít do jeho situace. Byly to emoce, neodsuzuji ho. Ruply mu nervy," chápal brankářovy vášně po třetí prohře Púchova za sebou. "Bernadyho znám jako slušného fotbalistu, cítil jsem, že je sám ze sebe velice nešťastný," dodal.

Reklama

Související témata: