Hlavní obsah

Baroš: Po šampionátu mě v Liverpoolu berou trochu jinak

Jan KrůtaPrávo

Po mistrovství Evropy v Portugalsku, na němž Milan Baroš zazářil a stal se králem střelců, se zdálo, že reprezentační útočník dlouho v Liverpoolu nezůstane. Hovořilo se o zájmu madridského Realu či Barcelony. Právě katalánský velkoklub byl Barošovým snem. Jenže k dohodě mezi kluby už nejspíš už nedojde. "Asi zůstanu v Anglii," tuší 22letý hráč.

Článek

Na klubových stránkách jste se vyjádřil, že oblékat dres Barcelony je váš sen...

Už od dětství. Měl jsem dva sny: zahrát si anglickou ligu nebo kopat v Barceloně. Je to obrovský klub, navíc jsem hrál na jejich stadiónu svůj první zápas za Liverpool. Lákalo by mě to.

Jak moc se změnilo vaše postavení v Liverpoolu po ME?

Lidé mě berou trošku jinak, víc mě poznávají. Ale já nikdy neměl problém se někomu podepsat a jestli teď dám o třicet autogramů víc, rozhodně mi to nevadí. Psychicky jsem šel nahoru a snad se to projeví na výkonech.

Spekuluje se o odchodu útočníka Owena do Realu Madrid. Chyběl by hodně?

Je to výborný fotbalista, ale pokud odejde, bude to jeho věc a my se s tím budeme muset vypořádat.

Jak si na hrotu vyhovíte s novou posilou Cissém?

Zatím jsme spolu hráli tři zápasy, takže na hodnocení je ještě brzy. Záleží, jak rychle se tady adaptuje. Je to rychlý útočník, který se tlačí do koncovky, ale dokáže i přihrát.

Kdo je podle vás největší adept na titul?

Arsenal, Manchester United, Chelsea a doufám, že se tam budeme motat i my. Hlavně, aby to nedopadlo jako v minulé sezóně, kdy jsme na Arsenal ztratili třicet bodů. To už bylo na pováženou. A taky musíme dotáhnout do úspěšného konce postup do Ligy mistrů.

Co říkáte nákupům Chelsea?

Jsou to samá velká jména, hvězdy. Pokud je nový trenér Mourinho správně usměrní, bude jim to klapat.

Trenér se změnil i v Liverpoolu. Jaký je Rafael Benítéz?

V tréninku děláme hodně s balónem, více prostoru věnujeme i taktice, což za Houlliera nebylo. Vypadá jako kliďas, den ode dne zlepšuje angličtinu, takže už je mu docela dobře rozumět.

Po mistrovství Evropy, kde jste získal korunu krále střelců, se spekulovalo o vašem přestupu do Barcelony nebo Realu Madrid. Ještě je to aktuální?

Já myslím, že už zůstanu v Liverpoolu. Zvlášť poté, co jsem v úterý hrál předkolo Ligy mistrů, takže už bych za jiný klub v pohárech nemohl nastupovat. Ale vyloženě zklamaný z toho nejsem, budu se snažit dělat maximum pro Liverpool. Je mi teprve 22 let a nic tím pro mě nekončí.

Ze kterého klubu byl zájem konkrétnější?

Vím, že Barcelona měla skutečný zájem. U Realu to záleželo na výsledku voleb prezidenta klubu.

Reklama

Související témata: