Hlavní obsah

Owen jde do Realu, Baroš má volné pole

LIVERPOOL (Británie)

Anglický fotbalista Michael Owen přestupuje z Liverpoolu do Realu Madrid. Informaci o odchodu čtyřiadvacetiletého útočníka potvrdil nový trenér anglického klubu Rafael Benítez. Podmínky transferu zatím nebyly zveřejněny. Odchod liverpoolského odchovance znamená větší šanci na prosazení do základní sestavy i pro Milana Baroše.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

Trenér Benítez, jenž nahradil po sezóně na lavičce Liverpoolu Gerarda Houlliera, s Owenovým odchodem v podstatě počítal. "Michaelovi dobíhá poslední rok kontraktu a nedohodl se na novém. V Realu to moc dobře věděli. Když si takový velkoklub usmyslí, že získá nějakého hráče, nemůžete proti tomu nic dělat," říkal smířeně Benítez, jenž přišel na Anfield Road z Valencie.

Ještě před týdnem však Owen tvrdil, že je podpisu nového kontraktu "blíž než kdykoli předtím". Možnost jeho odchodu z Liverpoolu však naznačoval i fakt, že v úterním utkání předkola Ligy mistrů proti GAK Štýrský Hradec zůstal rychlonohý útočník pouze na lavičce. Pokud by totiž nastoupil, nemohl by už v této sezóně v pohárech hrát za žádný jiný klub. Tím by se stal pro Real prakticky nepoužitelným.

Za Owena osm miliónů liber a záložník

"Je škoda, že Michael odchází, ale i tak mám nyní tři velmi dobré útočníky," řekl Benítez. Kromě nejlepšího střelce Eura Baroše má španělský trenér k dispozici Djibrila Cissého, jenž přišel z Auxerre. Trio doplňuje Francouz Florent Sinama-Pongolle.

.:ANKETA:
Stane se Baroš "jedničkou" v útoku Liverpoolu? Hlasujte na konci článku

Podle dnešního vydání madridského deníku As by měl Owen podepsat v novém klubu pětiletý kontrakt, díky němuž si vydělá ročně čtyři milióny eur. Liverpool za anglického reprezentanta údajně dostane osm miliónů liber a mladého španělského záložníka Antonia Nuňeze.

Baroš chce ukázat, co v něm je

Milan Baroš krátce před Owenovým přestupem o možnosti jeho odchodu přemýšlel. "Nevím, co se děje kolem Michaela. Mně by to samozřejmě pomohlo, protože chci hrát a cítit potřebnou důvěru. Z lavičky je opravdu těžké ukázat, co ve vás je," řekl nejlepší střelec mistrovství Evropy pro dnešní vydání deníku Mirror.

Po červnovém odchodu Emila Heskeyho do Birminghamu tak ztrácejí liverpoolští fanoušci dalšího oblíbence. Owen, jenž v prosinci oslaví pětadvacáté narozeniny, odehrál za klub z města Beatles 297 zápasů, v nichž nastřílel 158 gólů. Patří ke stabilním členům anglické reprezentace, v níž se představil již šedesátkrát.

Reklama

Související témata: