Hlavní obsah

Arsenal srovnal rekord anglické ligy

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu Londýn v neděli vyrovnali rekord anglické ligy v neporazitelnosti. Jejich vítězství nad Middlesbroughem bylo 42. zápasem bez porážky a svěřenci Arséna Wengera tak zopakovali kousek, který se na konci 70. let povedl legendární sestavě Nottinghamu Forest.

Foto: REUTERS

Thierry Henry

Článek

Čistý štít Arsenalu se ale nikdy před tím neotřásal v základech tak mohutně jako dnes. Jako by chtěl anglický mistr potvrdit úsloví, že nejtěžší krok je ten poslední. Middlesbrough během jedenácti minut nastřílel šokovaným domácím tři branky, ale kdo by čekal, že to Arsenal položí, ten by se mýlil.

Domácí odpověděli stejnou bouřkou a během devíti minut nasázeli tři góly také. Kanonádu zakončil v poslední minutě Henry, který ji také sám začal. Příští týden v Blackburnu může Arsenal rekord vylepšit.

ANGLIE - 2. kolo
Arsenal - Middlesbrough 5:3 (25. a 90. Henry, 54. Bergkamp, 65. Pires, 65. Reyes - 43. Job, 50. Hasselbaink, 53. Queudrue), West Bromwich Albion - Aston Villa 1:1 (38. Clement - 4. Mellberg).

Mistr z Lyonu odvrátil prohru v Metách

Fotbalistům Olympique Lyon se začátek cesty ke čtvrtému mistrovskému titulu za sebou příliš nepodařil. V dohrávce třetího kola ztratili už podruhé body za remízu a v tabulce jim patří až desáté místo. V Metách domácí vedli po střele Riberyho, Balmont alespoň vyrovnal.

FRANCIE - 3. kolo
Mety - Lyon 1:1 (31. Ribery - 66. Balmont).

Mönchengladbach vypadl z Německého poháru

Po fotbalistech Hamburku neuspěla v Německém poháru ani Borussia Mönchengladbach. V 1. kole vypadla s amatéry Bayernu Mnichov po penaltovém rozstřelu. V dresu poražených se objevili všichni tři čeští krajánci - Fukal, Ulich a Svěrkoš.

Německý pohár - 1. kolo
Kolín nad Rýnem (am.) - Wolfsburg 0:3, Aindling - Hertha Berlín 0:1, Bayern Mnichov (am.) - Mönchengladbach 1:1, na pen. 7:6, Neumünster - Hannover 0:3, Aalen - Mohuč 2:5, Plavno - Bielefeld 1:2.

Reklama

Související témata: