Hlavní obsah

Šťastný Čech: v Anglii ještě neinkasoval a bude se stěhovat

LONDÝN

Start anglické fotbalové ligy se reprezentačnímu brankáři Petru Čechovi vyvedl náramně. V dresu Chelsea odehrál tři utkání, během nichž nepustil za svá záda žádnou ze střel. Výrazně tak pomohl klubu na první ligovou příčku. "Nálada výborná. Aby ne, když mančaft vyhrává a já nedostávám góly," usmíval se Čech.

Foto: archiv

Petr Čech

Článek

Nejen sportovní úspěchy mu dělají radost. Brzy mu skončí pobyt v hotelovém pokoji a po dvou měsících se konečně nastěhuje do pronajatého domu.

"Máme z toho radost, opravdu to je moc pěkný dům v klidné čtvrti. Už jsem toho na hotelu měl za ty dva měsíce plné zuby. Už jsem pomalu nevěděl, kam si v okolí dojít na večeři, abych nejedl pořád to samé," povzdychl si.

Dům bude volný už od 1. září, ale Čech se do něho nastěhuje až později. "Ve stejný den máme s reprezentací sraz v Praze před zápasem s Nizozemskem, tak to nechám až na pozdější termín," plánuje. A pokud by se vrátil i z Amsterdamu do Londýna v roli nepřekonatelného brankáře, byla by jeho spokojenost ještě větší.

Šťastné léto

Čech prožívá šťastné léto. Po vydařeném Euru, kde si vysloužil nálepku jednoho z nejlepších brankářů, se brzy zapojil do přípravy v novém klubu a velmi záhy si vybudoval post týmové jedničky. Důvěru začal trenérovi José Mourinhovi brzy splácet a stal se záhy pilířem zadních řad milionářského klubu.

Chelsea je sice v čele tabulky, ale ještě před úterní výhrou nad Crystal Palace byla pod palbou kritiky. "Já teda moc noviny nečtu, ale prý nám vyčítali, že náš styl je neatraktivní. My vyhráli dvakrát 1:0 a média to srovnávala s Arsenalem, který dokázal zvítězit 5:3," vypočítal výtky novinářů. Jenže svůj styl Chelsea neopustila ani v úterý a vyplatilo se jí to: vyhrála 2:0 a prodloužila svůj skvělý vstup do ligy.

Nejhůř bylo v Birminghamu

Nejhorší pro Čecha byl druhý zápas v Birminghamu. "Tam jsem zažil dvě hodně ošemetné situace, jinak obrana zatím pracuje skutečně skvěle," pochvaluje si hru spoluhráčů, kteří se vedle něho na čistém kontě podílejí nejvíc.

I díky tomu zatím nemusí mít strach o post prvního brankáře. Ital Carlo Cudicini je nucen z lavičky sledovat, jak ho mladší kolega z branky vytlačil.

Reklama

Související témata: