Hlavní obsah

Nedvěd nastoupil v přípravě za Juventus

TURÍN

Kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd, který se kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům omluvil z kvalifikačního utkání v Nizozemsku, odehrál v pátek přípravný zápas Juventusu Turín. Italský klub porazil v předposlední prověrce před startem ligy soupeře z nižší soutěže AS Biellese 5:0. Nedvěd pobyl na trávníku celých devadesát minut.

Článek

"Hlavním cílem tohoto zápasu bylo zjistit, v jaké kondici jsou Nedvěd, Kapo a Camoranesi. Všichni to zvládli dobře," prohlásil nový trenér Juventusu Fabio Capello na internetovém serveru goalcity.it.

Dvaatřicetiletý Nedvěd před časem naznačil, že by mohl ukončit reprezentační kariéru, v nominaci proti Nizozemsku se však nakonec neobjevil kvůli potížím s kolenem. Kvůli nim nedohrál semifinále mistrovství Evropy s Řeckem a v létě se pak léčil. Juventusu pomohl až v odvetě třetího předkola Ligy mistrů 25. srpna, kdy jedním gólem přispěl k postupu přes Djurgaarden do hlavní soutěže.

Podle reprezentačního kouče Karla Brücknera si Nedvěd v tomto zápase zranění obnovil. "Jeho zdravotní stav se po pohárovém utkání znovu zhoršil a čeká ho zřejmě dlouhodobější léčba," uvedl trenér 30. srpna při oznámení nominace na úvodní kvalifikační duel s Nizozemskem, který se bude hrát ve středu v Amsterdamu.

Reklama